Καβάλα: 14 μήνες μετά την κατάρρευση της γέφυρας ο διαγωνισμός για την αποκατάστασή της!

Χαρακτηριστικό δείγμα της… ταχύτητας με την οποία ΔΕΝ λειτουργεί το ελληνικό δημόσιο και οι μηχανισμοί του αποτελεί το γεγονός ότι χρειάστηκαν περίπου 14 μήνες για να ληφθεί η απόφαση προκήρυξης διεθνούς διαγωνισμού για την αποκατάσταση της πεσμένης γέφυρας στην Καβάλα.

Η γέφυρα, η οποία αποτελούσε μέρος του κεντρικού οδικού άξονα της ανατολικής πλευράς της πόλης, κατέρρευσε ξαφνικά τον περασμένο Νοέμβριο. Εκτοτε, όπως γράφει το Εθνος, δεν έχει γίνει κανένα απολύτως έργο για την αποκατάσταση του προβλήματος και τη βελτίωση των κυκλοφοριακών συνθηκών, με αποτέλεσμα να ταλαιπωρούνται καθημερινά χιλιάδες πολίτες, κυρίως όσοι διαμένουν στην ανατολική πλευρά της Καβάλας και όσοι εισέρχονται στην πόλη από τη Θράκη.
Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Φεβρουάριο ο περιφερειάρχης ΑΜΘ Χρήστος Μέτιος είχε ανακοινώσει για πρώτη φορά την οριστική του απόφαση, για συνεργασία της Περιφέρειας ΑΜΘ με την Εγνατία Οδό ΑΕ για τις απαραίτητες ενέργειες στο σημείο όπου κατέρρευσε τμήμα της. Η σχετική ομόφωνη απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου πάρθηκε στις 18 Απριλίου και η προγραμματική σύμβαση υπογράφηκε στις 3 Οκτωβρίου 2019.

Τελικώς, μετά από 3 μήνες, στις 7/1/2020 αναρτήθηκε στη «Διαύγεια» η απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της Εγνατίας Οδού Α.Ε. για την προκήρυξη του διαγωνισμού και την εκπόνηση των πρώτων απαραίτητων μελετών αποκατάστασής της. Ο προϋπολογισμός των συγκεκριμένων μελετών ανέρχεται σε 212.587,76€ (πλέον ΦΠΑ) και θα πρέπει να ολοκληρωθούν εντός οκτώ μηνών από την υπογραφή ανάθεσης του έργου στον ανάδοχο.