Καβάλα: Φοιτητής έφτιαξε παθητικό σπίτι για τη μητέρα του με σχεδόν μηδενική ενεργειακή κατανάλωση 

Ένα παθητικό σπίτι, σχεδόν μηδενικής ενεργειακής κατανάλωσης, φτιαγμένο από έναν φοιτητή για την μητέρα του, θα έχουν την ευκαιρία, μεταξύ άλλων, να επισκεφθούν όσοι βρεθούν το τετραήμερο 2-5 Ιουνίου, στην Καβάλα.

Η επίσκεψη εντάσσεται στο πλαίσιο των δωρεάν εκδηλώσεων του ευρωπαϊκού προγράμματος nZEB Roadshow, που θα πραγματοποιηθούν στο ξενοδοχείο LUCY, σε συνεργασία με την ΘΕΡΜΟΠΛΑΣΤΙΚΗ ΑΕ. Όπως γράφει το kavalanes.gr, η ιστορία του παθητικού σπιτιού, στους Φιλίππους Καβάλας, ξεκίνησε αρχές του 2017, όταν ο νεαρός Λεωνίδας, φοιτητής στην Σουηδία, απευθύνθηκε στο Ελληνικό Ινστιτούτο Παθητικού Κτιρίου και στο Στέφανο Παλλαντζά για να κατασκευάσει το σπίτι της μητέρας του, σύμφωνα με το πρότυπο του παθητικού κτιρίου.

Έτσι, ξεκίνησε μια στενή συνεργασία μεταξύ του Στέφανου και του Λεωνίδα για το σχεδιασμό και την υλοποίηση του σπιτιού με την καθοριστική συμβολή της Θερμοπλαστικής, μιας γνωστής τοπικής εταιρείας στα μονωτικά υλικά και τα κουφώματα, με μεγάλο κύκλο εργασιών σε όλη την Ελλάδα.

Διαβάστε ακόμη  Τσισιφονή: Φωτάκια Παντού!!!

Το έργο ολοκληρώθηκε κατά τη διάρκεια της πρώτης καραντίνας και απομένει η διενέργεια του τεστ ελέγχου αεροστεγανότητας, που θα γίνει στα πλαίσια του NZEB ROadshow την επόμενη εβδομάδα, για να ολοκληρωθεί και η πιστοποίησή του ως παθητικό κτίριο.

Οι συμμετέχοντες στο NZEB ROadshow θα έχουν τη δυνατότητα να επισκεφθούν το σπίτι την Κυριακή 5 Ιουνίου, να δουν από κοντά τις επιλογές σχεδιασμού, που υλοποιήθηκαν, καθώς και να συζητήσουν με τους ενοίκους για την εμπειρία τους, από την διαβίωση σε ένα παθητικό σπίτι.

πηγή kavalanews