Καβάλα: Βρήκαν χασισοφυτεία με 397 δενδρύλλια στο Παγγαίο – Συνελήφθησαν τρία άτομα

Πλήρως οργανωμένη φυτεία κάνναβης, με 397 δενδρύλλια ύψους έως 2,10 μέτρων, σε δύσβατη δασική περιοχή του Δήμου Παγγαίου Καβάλας, διατηρούσε εγκληματική ομάδα, που εξάρθρωσαν αστυνομικοί δύο τμημάτων Συνοριακής Φύλαξης της Φλώρινας

Αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κρυσταλλοπηγής Φλώρινας, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κάτω Κλεινών Φλώρινας, στο πλαίσιο δίμηνης μεθοδικής έρευνας αξιοποίησαν στοιχεία για τον γεωγραφικό εντοπισμό της φυτείας και οδηγήθηκαν στα μέλη της εγκληματικής ομάδας, τα οποία εμπλέκονται στην καλλιέργεια των δενδρυλλίων κάνναβης και στην περαιτέρω διακίνησή της.

Σε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, η οποία πραγματοποιήθηκε σε περιοχές της Καβάλας το μεσημέρι της Δευτέρας 7/8, συνελήφθησαν ως μέλη της εγκληματικής ομάδας τρεις αλλοδαποί, ηλικίας 21, 29 και 50 ετών, ενώ έχουν ταυτοποιηθεί τα στοιχεία και τέταρτου αλλοδαπού, ηλικίας 33 ετών, που φέρεται να είναι ηγετικό μέλος της ομάδας και διαμένει μόνιμα σε χώρα του εξωτερικού.

Από την προανάκριση διαπιστώθηκε ότι τουλάχιστον από τις 07-05-2023 ο 33χρονος είχε συστήσει εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας έχοντας διακριτούς ρόλους και λειτουργώντας κατ’ επάγγελμα, προέβαιναν στη συστηματική καλλιέργεια κάνναβης, στην ευρύτερη περιοχή της Καβάλας, με μοναδικό σκοπό την επίτευξη παράνομου οικονομικού οφέλους από τη διακίνησή της.

Στη αστυνομική επιχείρηση, όπου εντοπίστηκε η φυτεία, συνελήφθησαν εντός αυτής, οι δύο αλλοδαποί, ηλικίας 29 και 21 ετών, οι οποίοι, σύμφωνα με την αστυνομική έρευνα, υπό την καθοδήγηση του 33χρονου είχαν ως μέλημα τη φροντίδα της καλλιέργειας και προέβαιναν σε καλλιεργητικές εργασίες. Οι συλληφθέντες διέμεναν σε σκηνή εντός της φυτείας, από όπου ταυτόχρονα επιτηρούσαν και κατόπτευαν την ευρύτερη περιοχή, ώστε άμεσα και έγκαιρα να αντιλαμβάνονται τυχόν προσέγγιση των διωκτικών Αρχών.

Καβάλα: Βρήκαν χασισοφυτεία με 397 δενδρύλλια στο Παγγαίο – Συνελήφθησαν τρία άτομα

Ακολούθως, εντοπίστηκε και συνελήφθη χθες το μεσημέρι σε άλλη περιοχή της Καβάλας και ο 50χρονος αλλοδαπός, ο οποίος όπως διαπιστώθηκε από τους αστυνομικούς, με τη χρήση Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτου παρείχε προμήθειες, στον 29χρονο και τον 21χρονο, οι οποίοι διέμεναν στη φυτεία.

Τα παράνομα έσοδα της εγκληματικής ομάδας, από τη συγκομιδή αποσπασμάτων κάνναβης από τα δενδρύλλια της φυτείας, υπολογίζονται σε τουλάχιστον 594.000 ευρώ.

Στον χώρο της φυτείας εντοπίστηκαν σκαπτικά εργαλεία, σύνεργα και είδη ποτίσματος, ενώ στο πρόχειρο κατάλυμα βρέθηκαν οικιακά σκεύη, τρόφιμα, κλινοσκεπάσματα και άλλα αντικείμενα που παρείχαν τη δυνατότητα στους συλληφθέντες να διαβιούν εκεί.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής επιχείρησης πραγματοποιήθηκαν έρευνες στο χώρο της φυτείας και στην οικία του 50χρονου, καθώς και σε περιοχές της Καβάλας όπου βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν: 397 δενδρύλλια κάνναβης, ύψους 70 έως 210 εκατοστών, διάφορα αντικείμενα και σύνεργα που σχετίζονται με την κατ’ επάγγελμα και οργανωμένη καλλιέργεια κάνναβης, ένα Ι.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητο,

τρία ηλιακά πάνελ και μπαταρία αυτοκινήτου για συλλογή ενέργειας,  μία αντλία βενζίνης, τέσσερα κινητά τηλέφωνα με τέσσερις κάρτες sim και χρηματικό ποσό 385 ευρώ.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καβάλας.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ