Καββαθάς: Δεν αρκεί ένας αναπτυξιακός νόμος για τον Έβρο 

Την ανάγκη δημιουργίας ενός δομημένου στρατηγικού σχεδίου τοπικής ανάπτυξης του Έβρου επεσήμανε από το Σουφλί ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, Γιώργος Καββαθάς όπου παραβρέθηκε στην τελετή ονοματοδοσίας  αίθουσας, στη μνήμη του πρόωρα εκλιπόντα πρώην προέδρου της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Έβρου,  Θανάση Μπέλλα.

Εντύπωση προκαλεί στον ίδιο, όπως δήλωσε στην ΕΡΤ Ορεστιάδας, η άποψη που διατυπώνεται για την ανάγκη στήριξης του νομού ακόμη και μέσα από τον αναπτυξιακό νόμο.

«Θεωρώ ότι ο Έβρος χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή τόνισε και ότι ο κόσμος πρέπει να διατηρηθεί ενεργός πάση θυσία, ώστε να έρθουν στην περιοχή νέες επιχειρήσεις.»

Σύμφωνα με τον ίδιο δεν αρκεί ένας αναπτυξιακός νόμος εάν δεν υπάρχουν βασικές υποδομές όπως το σιδηροδρομικό δίκτυο η ολοκλήρωση του κάθετου άξονα ώστε να είναι θελκτικός σε επενδύσεις, σημειώνοντας τις θετικές προδιαγραφές των έργων στο λιμένα Αλεξανδρούπολης.

Διαβάστε ακόμη  Πόλη & πολίτες: Κοκορεύεται ο μεγάλος απόντας που πήρε 2 εκ ευρώ για την οδική ασφάλεια, όταν αλλού πήραν 8

Ο κ Καββαθάς, εισέπραξε την αγωνία όσων τοποθετήθηκαν στη συνάντηση αυτή δηλώνοντας ότι η ΓΣΕΒΕΕ έχει πραγματοποιήσει μελέτη για το σύνολο της Θράκης αντιμετωπίζοντας την υπάρχουσα κατάσταση αλλά και τις δυνατότητες που υπάρχουν ανά νομό έτσι ώστε να υπάρχει ένα στρατηγικό σχέδιο τοπικό ή εθνικό.

«Ένα σχέδιο που θα περιλαμβάνει όλα τα προβλήματα της περιοχής από το ανατολικότερο σημείο της Ευρώπης , το δημογραφικό του ζήτημα και την ανάγκη να κρατήσουμε τον πληθυσμό εδώ ακόμη κι αν χρειασθεί να δημιουργήσουμε μια επιδότηση για το δεύτερο η το τρίτο παιδί. Ο Έβρος έζησε, ζει και θα ζει γιατί είναι ο θώρακας της Ελλάδας» κατέληξε.