Και στον Έβρο Κέντρο Ενημέρωσης-Υποστήριξης Δανειοληπτών

Αρχίζουν οι διαδικασίες για τη λειτουργία των 30 Κέντρων Ενημέρωσης – Υποστήριξης Δανειοληπτών σε όλη τη χώρα, με χρηματοδότηση του ΕΣΠΑ ύψους 15 εκατ. ευρώ. Τα κέντρα αυτά, ένα από τα οποία θα λειτουργήσει και στον Έβρο και πιθανότατα στην Αλεξανδρούπολη, θα έχουν στόχο την ενημέρωση και την παροχή βοήθειας στους απλούς πολίτες ή τις επιχειρήσεις που έχουν πρόβλημα με το δάνειό τους.
Όπως αναφέρει το «Έθνος», τα Κέντρα Ενημέρωσης – Υποστήριξης επιδοτούνται με κοινοτικά κονδύλια και το υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού και αναμένεται να ανοίξουν τον Ιανουάριο και να στελεχωθούν με 120 άτομα.

Θα διαθέτουν στελέχη με πτυχίο Νομικής, Οικονομικών, Κοινωνικών επιστημών κλπ και η πρόσληψή τους θα γίνει μέσω ΑΣΕΠ. Ουσιαστικά οι υπηρεσίες που θα προσφέρονται θα είναι σε επίπεδο νομικών και οικονομικών συμβουλών για ιδιώτες και επιχειρήσεις στην διαχείριση των δανείων και των χρεών τους προς τις τράπεζες.

Διαβάστε ακόμη  Σιγή ασυρμάτου για τον διαγωνισμό των μεγάλων έργων στο λιμάνι Αλεξανδρούπολης

Αρμοδιότητες

• Ενημέρωση δανειοληπτών για δικαιώματα και υποχρεώσεις.
• Συμβουλές διαχείρισης δανείων
• Μεσολάβηση κατόπιν αιτήσεως των δανειοληπτών για επίτευξη συμφωνίας (ρύθμιση, διακανονισμός) με τις τράπεζες.
• Παρακολούθηση και παρέμβαση κατόπιν αιτήσεως των δανειοληπτών για την τροποποίηση και την προσαρμογή της συμφωνίας με τις τράπεζες.
• Υποστήριξη και καθοδήγηση για την κατάρτιση οικογενειακού προϋπολογισμού
• Παροχή εξειδικευμένων συμβουλών στους οφειλέτες που υπάγονται στον Κώδικα Δεοντολογίας για εξωδικαστική επίλυση της διαφοράς με τις τράπεζες…