Κελέτσης: Διασυρμός της χώρας το  ’15… Κουβέντα για την έκθεση – κόλαφο από το State Department

Η ετήσια έκθεση του State Department για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα αποτελεί όνειδος για κάθε δημοκρατικό πολίτη. Περιέχει εκτενείς αναφορές στις υποκλοπές, υποθέσεις διαφθοράς, έλλειψη διαφάνειας, αστυνομική βία, την ελευθερία έκφρασης και την περιβόητη λίστα Πέτσα, που μοίρασε κρατικό χρήμα με αδιαφανείς διαδικασίες. Επίσης αρνητικές αναφορές περιλαμβάνονται για το σκάνδαλο Qatar Gate και τον ρόλο της Εύας Καϊλή, την διαχείριση του Προσφυγικού από τις ελληνικές αρχές αλλά και σειρά άλλων θεμάτων που αφορούν σε κοινωνικές, φυλετικές και άλλες μειονοτικές ομάδες.

Στην έκθεση του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα επισημαίνεται επίσης ότι υπήρχαν αξιόπιστες τον περασμένο χρόνο αναφορές για σκληρή, απάνθρωπη ή εξευτελιστική μεταχείριση ή τιμωρία κρατουμένων στις φυλακές και μεταναστών και αιτούντων άσυλο από τις αρχές επιβολής του νόμου, περιορισμοί στην ελευθερία της έκφρασης και των μέσων ενημέρωσης, συμπεριλαμβανομένης της επιβολής ή της απειλής επιβολής νόμων περί ποινικής δυσφήμισης και συκοφαντικής δυσφήμισης, επαναπροωθήσεις και φερόμενη βία από τις κυβερνητικές αρχές έναντι μεταναστών και αιτούντων άσυλο, ανεπαρκής διερεύνηση και απόδοση ευθυνών για τη βία με βάση το φύλο, συμπεριλαμβανομένης της ενδοοικογενειακής βίας ή της βίας μεταξύ συντρόφων, εγκλήματα με στόχο μέλη εθνικών/φυλετικών/άλλων μειονοτικών ομάδων και τη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα, κάτι που επισημαίνεται και σε όλες τις προηγούμενες ετήσιες εκθέσεις.

Όλα αυτά, όμως, δεν έχουν καμία σημασία για τους κυβερνώντες που επιχείρησαν και επιχειρούν ακόμη να την υποβαθμίσουν και να την κουκουλώσουν με κάθε τρόπο.

Πρόσφατο και χαρακτηριστικό παράδειγμα ο βουλευτής Έβρου της ΝΔ Σταύρος Κελέτσης,  ο οποίος έσπευσε λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση του Πρωθυπουργού ότι οι εκλογές θα γένουν στις 21 Μαΐου να ανεβάσει στο fb ανάρτηση, στην οποία κάνει λόγο για διασυρμό της χώρας από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ενώ την ίδια στιγμή παραδέχεται λάθη και αστοχίες της κυβέρνησης της ΝΔ, που αναδείχθηκαν, όπως λέει από την τραγωδία στα Τέμπη. Για όλες τις μικρές και μεγάλες καθημερινές τραγωδίες που βιώνουν ευάλωτοι και μη πολίτες σε αυτή τη χώρα, δεν φαίνεται να νοιάζεται ο κύριος Κελέτσης…

Η ανάρτηση:

«Εκλογές λοιπόν στις 21 Μαΐου! Ο ελληνικός λαός θα κληθεί να επιλέξει ανάμεσα στη διακυβέρνηση Τσίπρα όπως τη ζήσαμε την περίοδο 2015 – 2019 και αυτή του Κυριάκου Μητσοτάκη. Τότε που η χώρα έφτασε στα όρια του διασυρμού διεθνώς και ένα βήμα πριν από την έξοδο από την Ευρώπη. Και τη διακυβέρνηση Μητσοτάκη μετά το 2019 που η χώρα ανέκτησε την αξιοπιστία της στο εξωτερικό, υπερασπίστηκε στις Καστανιές τα σύνορά της, ενίσχυσε σημαντικά την άμυνα της, διαχειρίστηκε αποτελεσματικά τις απανωτές κρίσεις. Φυσικά έγιναν και λάθη και υπήρξαν αστοχίες, και πολλά πρέπει να γίνουν ακόμη σε σχέση με τη λειτουργία του Κράτους, όπως ανέδειξε η τραγωδία στα Τέμπη, που κόστισε τη ζωή τόσων νέων κυρίως ανθρώπων. Το δίλημμα όμως είναι πραγματικό! Θα συνεχίσουμε με δουλειά να αλλάζουμε τη χώρα ή θα υποχωρήσουμε ξανά εκεί που ήμασταν το 2019; Σ’ αυτό το κρίσιμο ερώτημα θα απαντήσει ο ελληνικός λαός στις 21 Μαΐου!»

Φωτογραφία: ertnews.gr