Κελέτσης: Σε «ένταση της στιγμής» αποδίδει την αναφορά περί 10.000 μεταναστών του Μηταράκη

Σε «ένταση της στιγμής» αποδίδει ο βουλευτής Έβρου της Νέας Δημοκρατίας Σταύρος Κελέτσης το θόρυβο που προκλήθηκε από την καταγγελία του προέδρου της κοινότητας Φυλακίου Χρήστου Τυρμπάκη, ότι ο Υπουργός Μετανάστευσης Νότης Μηταράκης «απείλησε» ότι μπορεί να φέρει ως και 10.000 μετανάστες στην περιοχή μας.

Ο κ. Κελέτσης, που ήταν παρών σε όλες τις συζητήσεις που πραγματοποιήθηκαν κατά την διάρκεια της διήμερης επίσκεψης του Υπουργού, σχετικά με τα όσα έλαβαν χώρα στο Φυλάκιο, μιλώντας στο Ράδιο Έβρος, αναφέρθηκε στην συνομιλία μεταξύ του Υπουργού με τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Φυλακίου εξηγώντας ότι ο πρόεδρος του Φυλακίου εξέφρασε την θέση των κατοίκων, υπήρξαν ανταλλαγές επιχειρημάτων και μια ένταση της στιγμής, στην οποία ο πρόεδρος μίλησε για πρόθεση του υπουργού να φέρει χιλιάδες άτομα και ο κ. Μηταράκης απάντησε “θα μπορούσα και 10.000 να φέρω αλλά δεν είναι αυτό το θέμα μου“, υπό την έννοια ότι δεν είναι σκοπός του να επιβάλλει αυτόν τον αριθμό, το οποίο παρερμηνεύτηκε. Γενικά ο κ. Κελέτσης ανέφερε πως ο πρόεδρος του Φυλακίου μετέφερε πολύ ορθά την θέση και την αγωνία των κατοίκων της περιοχής.

Διαβάστε ακόμη  Κατακλυσμός στην Ξάνθη: Ισχυρές βροχές και χαλαζοπτώσεις έπληξαν το κέντρο

Ο βουλευτής μίλησε και για την συγκέντρωση στην πλατεία Ορεστιάδας και για τα επεισόδια που έλαβαν χώρα, αναφέροντας ότι δεν διαφωνεί την ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας, η οποία καταδίκαζε τις ακραίες ενέργειες, ωστόσο, ανέφερε ότι η πλειοψηφία των συγκεντρωμένων στην πλατεία ήταν πολίτες ειρηνικοί και τα επεισόδια προήλθαν από μια μικρή ομάδα ακραίων.