Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία ζητά η ΑΝΑ.Σ.Α

Με αίτημα της δημοτικής παράταξης “ΑΝΑ.Σ.Α.” στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο της Αλεξανδρούπολης, παρουσία εκπροσώπων του συλλόγου Γονέων του Ειδικού Σχολείου και του αθλητικού συλλόγου ΑΜΕΑ ” Κότινος”, ζητήθηκε από την δημοτική αρχή, η δημιουργία Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία, ΚΔΑΠ-ΜΕΑ ένα θεσμό που υπάρχει στις περισσότερες πόλεις της χώρας.

Ένα τέτοιο πρόγραμμα έχει σαν στόχο να συμβάλλει στη δημιουργική απασχόληση των παιδιών και στη σωστή αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου τους.

Τα παιδιά μέσα από το παιχνίδι, τις ατομικές και ομαδικές δραστηριότητες έχουν τη δυνατότητα να αναπτύξουν την κοινωνικότητα τους , να ψυχαγωγηθούν , να καλλιεργήσουν τις αισθητικές και καλλιτεχνικές δεξιότητες, να εκφράσουν την φαντασία τους, να εξερευνήσουν τα ταλέντα τους, να ενισχύσουν την αυτοπεποίθηση τους και την έκφραση των συναισθημάτων τους.

Διαβάστε ακόμη  Σε απεργιακό κλοιό η χώρα

Παράλληλα απαντά στη σύγχρονη ανάγκη των γονέων για απασχόληση των παιδιών σ’ ένα περιβάλλον ασφαλές και δημιουργικό, τονίζει η παράταξη σε ανακοίνωση της.