Κιζιρίδης: «Συντεχνίες» πίσω από το «ναυάγιο» του διαγωνισμού για τους ναυαγοσώστες

Είναι δύσκολο να εκτιμηθεί πότε επιτέλους θα αποκτήσουν ναυαγοσώστες οι παραλίες του Δήμου Αλεξανδρούπολης, σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο οικονομικού και διοικητικού Γιώργου Κιζιρίδη, ο οποίος, πάντως, συνέστησε μεγάλη προσοχή στους λουόμενους! 

Το  θέμα έφερε προς ενημέρωση στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου η Λαϊκή Συσπείρωση. Όπως είναι γνωστό, ο διαγωνισμός που προκήρυξε ο δήμος, με προϋπολογισμό περίπου 550 χιλιάδες ευρώ, δεν συγκέντρωσε ούτε μία προσφορά. Έτσι, η δημοτική αρχή αναγκάστηκε να καταφύγει στη διαδικασία της απευθείας ανάθεσης. Εκεί, υπήρξε ενδιαφέρον από μία εταιρεία, η προσφορά της οποίας εξετάζεται από την επιτροπή του διαγωνισμού, ώστε στη συνέχεια να οδεύσει προς τον Επίτροπο. Όπως εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς, η υπόθεση έχει ακόμη δρόμο, κι ας βρισκόμαστε στην ‘καρδιά’ του καλοκαιριού…

Διαβάστε ακόμη  Καιρός: Τρίτη με βροχές σε αρκετές περιοχές – Πού και πότε θα σημειωθούν καταιγίδες

Επιχειρώντας να εξηγήσει αυτή τη δυστοκία, ο κ. Κιζιρίδηςεξέφρασε την προσωπική του άποψη, κάνοντας λόγο για ύπαρξη συντεχνιών σε κάποιους επαγγελματικούς κλάδους που δρουν με τέτοιο τρόπο, ώστε να αποκλείεται ο ανταγωνισμός, να φουσκώνουν τους προϋπολογισμούς και να παίρνουν έργα δίχως να προσφέρουν την παραμικρή έκπτωση. Αυτό θα ήταν αδύνατο, ακόμη και σκανδαλώδες, είπε ο Αντιδήμαρχος, κάνοντας λόγο για λογική γκετοποίησηςπου θα πρέπει να λάβει υπόψη το Υπουργείο Εσωτερικών και η ΚΕΔΕ, ώστε κάποια στιγμή να σταματήσει.