Είναι δύσκολο να εκτιμηθεί πότε επιτέλους θα αποκτήσουν ναυαγοσώστες οι παραλίες του Δήμου Αλεξανδρούπολης, σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο οικονομικού και διοικητικού Γιώργου Κιζιρίδη, ο οποίος, πάντως, συνέστησε μεγάλη προσοχή στους λουόμενους! 

Το  θέμα έφερε προς ενημέρωση στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου η Λαϊκή Συσπείρωση. Όπως είναι γνωστό, ο διαγωνισμός που προκήρυξε ο δήμος, με προϋπολογισμό περίπου 550 χιλιάδες ευρώ, δεν συγκέντρωσε ούτε μία προσφορά. Έτσι, η δημοτική αρχή αναγκάστηκε να καταφύγει στη διαδικασία της απευθείας ανάθεσης. Εκεί, υπήρξε ενδιαφέρον από μία εταιρεία, η προσφορά της οποίας εξετάζεται από την επιτροπή του διαγωνισμού, ώστε στη συνέχεια να οδεύσει προς τον Επίτροπο. Όπως εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς, η υπόθεση έχει ακόμη δρόμο, κι ας βρισκόμαστε στην ‘καρδιά’ του καλοκαιριού…

Διαβάστε ακόμη  Ιατρικό κλιμάκιο του 50 ΤΥΠ/ΛΥΓ στο Μεγάλο Δέρειο και στο Σιδηροχώρι του Δήμου Σουφλίου

Επιχειρώντας να εξηγήσει αυτή τη δυστοκία, ο κ. Κιζιρίδηςεξέφρασε την προσωπική του άποψη, κάνοντας λόγο για ύπαρξη συντεχνιών σε κάποιους επαγγελματικούς κλάδους που δρουν με τέτοιο τρόπο, ώστε να αποκλείεται ο ανταγωνισμός, να φουσκώνουν τους προϋπολογισμούς και να παίρνουν έργα δίχως να προσφέρουν την παραμικρή έκπτωση. Αυτό θα ήταν αδύνατο, ακόμη και σκανδαλώδες, είπε ο Αντιδήμαρχος, κάνοντας λόγο για λογική γκετοποίησηςπου θα πρέπει να λάβει υπόψη το Υπουργείο Εσωτερικών και η ΚΕΔΕ, ώστε κάποια στιγμή να σταματήσει.