Κλιμάκιο της Ευρωπόλ στον Έβρο για τη παράνομη διακίνηση μεταναστών

Κινητή μονάδα ειδικών και εμπειρογνωμόνων σε ζητήματα λαθραίας διακίνησης μεταναστών σκοπεύει να αποστείλει η Ευρωπόλ (Ευρωπαϊκή Αστυνομική Υπηρεσία) στον Έβρο, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του οργανισμού.

Αποστολή της ομάδας ειδικών

Το κλιμάκιο των ειδικών σκοπεύει να βοηθήσει την τοπική Ελληνική Αστυνομία (ΕΛΑΣ) στον Έβρο για να αντιμετωπίσει την αυξανόμενη συχνότητα παράτυπης διακίνησης μεταναστών από την Τουρκία.

Συγκεκριμένα, αποστολή τους θα είναι ο έλεγχος των αλλοδαπών που εισέρχονται παράτυπα στη χώρα μέσω της ελληνοτουρκικής μεθορίου, καθώς επίσης η συλλογή και η επεξεργασία πληροφοριών για τη δράση των οργανωμένων κυκλωμάτων διακινητών που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα. Οι αξιωματικοί της Ευρωπόλ, που θα εγκατασταθούν στην ελληνική πλευρά των ελληνοτουρκικών συνόρων, θα διαθέτουν ειδικό εξοπλισμό με άμεση πρόσβαση στη βάση δεδομένων του οργανισμού επιβολής του νόμου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Διαβάστε ακόμη  Γυναικοκτονία στην Αλεξανδρούπολη: Την σκότωσε με κατσαβίδι

Η απόφαση αυτή λήφθηκε μετά την επίσκεψη της εκτελεστικής διευθύντριας της Ευρωπόλ, Catherine De Bolle, στην περιοχή μας.

Να θυμίσουμε ότι αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που αξιωματούχοι της Ευρωπόλ αποστέλλονται στο Νομό Έβρου.