Κλιμάκωση ερευνών για κύκλωμα παιδεραστών – Εξελίξεις αναμένει η μητέρα της 12χρονης

Προπομπός νέων συλλήψεων η επικείμενη, τέταρτη κατάθεση του ανήλικου θύματος. «Είχε χάσει τον έλεγχο, αλλά δε την εξέδιδε» λέει ο δικηγόρος της 37χρονης μητέρας.

Εξελίξεις αναμένονται τις επόμενες ημέρες αναφορικά με την υπόθεση συστηματικού βιασμού και έκδοσης της 12χρονης, καθώς η επικείμενη, τέταρτη κατάθεση του κοριτσιού ενδέχεται να πυροδοτήσει νέο γύρο συλλήψεων.

Η ΕΛ.ΑΣ., εξάλλου, μετά και από τη δημοσιοποίηση των στοιχείων ακόμη τριών συλληφθέντων αναμένει ακόμη μεγαλύτερες ενδείξεις για την ύπαρξη και λειτουργία κυκλώματος παιδεραστών, με τον Ηλία Μίχο σε πρωταγωνιστικό ρόλο.

Σήμερα, πάντως, ο δικηγόρος της 37χρονης, Απόστολος Λύτρας, μιλώντας στην ΕΡΤ, επανέλαβε ότι η μητέρα του κοριτσιού δεν εμπλέκεται στην αρρωστημένη υπόθεση μαστροπείας, υποστηρίζοντας ότι σύντομα θα υπάρξουν σημαντικές αποδείξεις για τη διαδικασία.

Ο δικηγόρος εκτίμησε ότι τις επόμενες δέκα με δεκαπέντε ημέρες θα υπάρξει απόφαση του Συμβουλίου, καθώς η πλευρά της μητέρας έχει καταθέσει προσφυγή κατά της διάταξης της ανακρίτριας και ζητά να αφεθεί ελεύθερη με περιοριστικούς όρους. 

Σχετικά με τα όσα αναφέρονται για εμπλοκή της μητέρας στην υπόθεση ο κ. Λύτρας τόνισε «ευελπιστώ ότι μέσα σε αυτό το διάστημα θα είναι έτοιμο από τα εγκληματολογικά εργαστήρια το πόρισμα για τα ψηφιακά μέσα που έχουν κατασχεθεί από τη μητέρα, το κινητό της τηλέφωνο και τα τάμπλετ που έχουν πάρει από το σπίτι και θεωρώ ότι θα αποδειχθεί περίτρανα ότι δεν είχε μπει ποτέ σε αυτή την εφαρμογή για την οποία κατηγορείται».

Ξεκαθάρισε, επίσης, ότι τα μηνύματα που αντάλλαξε η 37χρονη με τον 53χρονο Μίχο δεν σχετίζονται με το αδίκημα για το οποίο κατηγορείται, υποστηρίζοντας ότι η γυναίκα είχε ήδη κάνει καταγγελία πριν ζητήσει χρήματα και πως προχώρησε σε αυτή την ενέργεια, καθώς η αστυνομία της είχε πει ότι δεν πρέπει να καταλάβει ο Μίχος ότι αναμένεται να συλληφθεί.

«Να πούμε ότι τα μηνύματα με τον Μίχο δεν συσχετίζονται με το αδίκημα. Μάλιστα με βάση το κατηγορητήριο δεν αναφέρονται καν στο συγκεκριμένο αδίκημα. Από εκεί και μετά όμως υπάρχουν κάποια μηνύματα. Η μητέρα είχει ήδη κάνει καταγγελία στο Μίχο και φέρεται να έχει στείλει στον Μίχο ότι “δώσε μου 100 ευρώ για να μην σε καταγγείλω”, ενώ ήδη έχει κάνει καταγγελία. Η εξήγηση που έχει δώσει η μητέρα είναι ότι δεν ήθελε, με βάση αυτά που της είχαν πει και από την αστυνομία, να καταλάβει ο Μίχος ότι παρακολουθείται και ότι πρόκειται να συλληφθεί. Εκεί είναι το λάθος της. Δεν υπέδειξε η αστυνομία “ζήτα τα λεφτά από τον Μίχο”. Η αστυνομία της είπε να μην καταλάβει κάτι ο Μίχος και αυτή στη συζήτηση που είχε πρώτα με τη σύζυγο του Μίχου και στη συνέχεια με το Μίχο ζήτησε αυτά τα 100 ευρώ. Αλλά επαναλαμβάνω, αυτό δεν είναι θέμα που αφορά τη μαστροπεία» είπε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε ακόμη  Κ. Αχ. Καραμανλής: Σημαντική χρηματοδότηση από τα ευρωπαϊκά ταμεία για την Αλεξανδρούπολη

Σχολίασε εκ νέου τα όσα έχουν διαρρεύσει για τα εμβάσματα στο λογαριασμό της μητέρας σημειώνοντας «έχουν δοθεί εξηγήσεις και από τη 12χρονη στην κατάθεσή της ότι είχε πάρει αυτόν τον λογαριασμό της μητέρας, και τον είχε δώσει στον Μίχο, γιατί αυτήν την κάρτα και τον λογαριασμό η μητέρα δεν τον χρησιμοποιούσε. Υπάρχουν 4 εμβάσματα τα οποία περιμένουμε να δούμε από την άρση του απορρήτου, ποιοι έχουν καταθέσει τα χρήματα και για ποιο λόγο. Το ποσό είναι συνολικά 110 ευρώ».

«Δεν έχει ιδιαίτερη σημασία όταν δυστυχώς ένα παιδάκι 12 ετών του έχουν συμβεί όλα αυτά τα πράγματα, τώρα να δούμε πώς πήρε αυτό το IBAN από τη μητέρα. Πράγματι, αυτό που μου κάνει ιδιαίτερη εντύπωση και το έχω πει και θα συνεχίσω να το λέω επειδή και εγώ είμαι πατέρας, είναι αδιανόητο πραγματικά μια μητέρα να της έχει φύγει ο έλεγχος του παιδιού και να μην έχει καταλάβει τι συμβαίνει με το παιδί της» σημείωσε ο κ. Λύτρας.

Πηγή: efsyn.gr