Κοινή καταγγελία της αντιπολίτευσης για λογική «αποφασίζομεν & διατάσσομεν» από τη δημοτική αρχή Αλεξανδρούπολης

Σε μία από κοινού καταγγελία για την απόφαση της δημοτικής αρχής Αλεξανδρούπολης να ορίσει τη μοναδική ίσως ενδιαφέρουσα συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, αυτή της λογοδοσίας, σε μέρα και ώρα ακατάλληλη, προχώρησαν οι παρατάξεις Σταυράκογλου, Γκότση και Πέτροβιτς

Όπως καταγγέλλουν, η συνεδρίαση, η οποία πραγματοποιείται κάθε δύο μήνες και στην οποία οι παρατάξεις έχουν την ευκαιρία να υποβάλλουν ερωτήματα για σημαντικά θέματα της περιοχής και να λάβουν τις αντίστοιχες απαντήσεις από τη δημοτική αρχή, είχε οριστεί αρχικά για σήμερα 26/6, στις 2.30 το μεσημέρι, αγνοώντας τόσο το ωράριο εργασίας κάποιων συμβούλων όσο και τις  υψηλές θερμοκρασίες. Στο αίτημα αλλαγής της ώρας, η παράταξη Ζαμπούκη αρνήθηκε καθώς, όπως αναφέρθηκε, ο Δήμαρχος πρέπει να παραστεί σε εκδηλώσεις…!

Δείτε αναλυτικά την καταγγελία των τριών παρατάξεων:

“Θεωρούμε επιεικώς απαράδεκτη την απόρριψη του εύλογου αιτήματος που υπέβαλαν παρατάξεις της αντιπολίτευσης, προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβούλιου, για αλλαγή ώρας σύγκλισης της Ειδικής Συνεδρίασης Λογοδοσίας της Δημοτικής Αρχής, που αρχικά ορίστηκε για την Τετάρτη 26 Ιουνίου, στις 2:30 το μεσημέρι.

Μη λαμβάνοντας υπόψη το ακατάλληλο της συγκεκριμένης ώρας (ωράριο εργασίας, υψηλές θερμοκρασίες) η Δημοτική Αρχή, απέρριψε την πρόταση των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, για μεταφορά της ώρας συνεδρίασης, την ίδια ημέρα, στις 6 το απόγευμα.

Ως λόγο απόρριψης προέβαλαν τις υποχρεώσεις του δημάρχου σε εκδηλώσεις κατά τις απογευματινές ώρες της Τετάρτης.

Αντ’ αυτού, προσχηματικά ορίστηκε ως νέα ημερομηνία Λογοδοσίας η Πέμπτη 27 Ιουνίου, στις 6 το απόγευμα κι ενώ, είχε συναποφασισθεί, κοινή συναινέσει, οι προγραμματισμένες συνεδριάσεις να διεξάγονται Δευτέρα ή Τετάρτη, κατά τις απογευματινές ώρες.

Ωστόσο εντύπωση προκαλεί το γεγονός, πως ενώ ο σκοπός της ειδικής δημόσιας συνεδρίασης, είναι η λογοδοσία στους πολίτες του Δήμου Αλεξανδρούπολης για τα πεπραγμένα και το έργο της διοίκησης, μέσω ερωτήσεων των παρατάξεων που συμμετέχουν στο δημοτικό συμβούλιο, εν τούτοις η Δημοτική αρχή με την άκαμπτη λογική του «αποφασίζομεν και διατάσσομεν…» αρνείται το διάλογο, απαξιώντας μια τόσο σημαντική διαδικασία”.