«Κόκκινη κάρτα» από τις ΗΠΑ – Χώρα υψηλού ρίσκου για ταξίδια η Ελλάδα

Oι ΗΠΑ αναθεώρησαν την ταξιδιωτική τους λίστα, εντάσσοντας τη χώρα μας στην κατηγορία πολύ υψηλού κινδύνου και οι πρόωροι πανηγυρισμοί του επιτελικού κράτους, του πρωθυπουργού και μόλις χθες του αρμόδιου δέχονται ένα ισχυρό ράπισμα

Βαρύ πλήγμα για τον τουρισμό στη χώρα μας έρχεται από το CDC (ο αμερινκανικός ΕΟΔΥ), καθώς βάζει την Ελλάδα στην «κατηγορία 4», συστήνοντας στους τουρίστες να μην ταξιδεύουν στη χώρα μας.

Αυτό σημαίνει, ότι συστήνεται στους Αμερικανούς να μην ταξιδεύουν στη χώρα μας, καθώς τα κρούσματα κορονοϊού αυξάνονται και η επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα είναι επικίνδυνη με άμεσες συνέπειες φυσικά στη τουριστική κίνηση από την άλλη άκρη του Ατλαντικού.

Όσοι ταξιδεύσουν προς τη χώρα μας θα πρέπει να είναι πλήρως εμβολιασμένοι, προσθέτει το CDC, επισημαίνοντας ότι «οι πλήρως εμβολιασμένοι έχουν λιγότερες πιθανότητες να κολλήσουν και να μεταδώσουν τον ιό, ωστόσο τα διεθνή ταξίδια κρύβουν επιπρόσθετους κινδύνους».

Οι προορισμοί που εντάσσονται στην «κατηγορία 4» έχουν 500 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους τις τελευταίες 28 ημέρες, σύμφωνα με τις παραμέτρους που έχει θέσει το CDC.

Στην αναθεωρημένη λίστα, εκτός από τη χώρα μας, μπήκαν: Ανδόρα, Κουρασάο, Γιβραλτάρ, Γουαδελούπη, Ιράν, Ιρλανδία, Καζακστάν, Λεσότο, Λιβύη, Μάλτα, Μαρτινίκα, Νησιά του Αγίου Βαρθολομαίου, Νησιά Σεν Μαρτέν και οι Παρθένες Νήσοι.

Υπενθυμίζεται ότι οι μη Αμερικανοί πολίτες από την Ιρλανδία και την Ελλάδα δεν μπορούν να ταξιδέψουν στις ΗΠΑ από τις 25 Ιανουαρίου 2021 χωρίς αυτή η απόφαση να έχει αναθεωρηθεί. Μάλιστα πρόσφατα ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι οι περιορισμοί αυτοί παρεμένουν ισχύ εξαιτίας της επέλασης της παραλλαγής Δέλτα του κορονοϊού στη Ευρώπη.

Διαβάστε ακόμη  Τζόκερ: Στην Αλεξανδρούπολη το τυχερό δελτίο – Έπαιξε 111 ευρώ και κέρδισε 6,5 εκατ. ευρώ

Κ. Νοτοπούλου: Η Ελλάδα στη «μαύρη λίστα» του CDC. Ακόμη μια «επιτυχία» της «Επιτελικής κυβέρνησης» Κ. Μητσοτάκη

Σε ανακοίνωση της η Τομεάρχης Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τονίζει:

Ξεπέρασε κάθε φαντασία η ανικανότητα της «Επιτελικής κυβέρνησης» Μητσοτάκη, με το ένα «χαστούκι» να διαδέχεται το άλλο για τον ελληνικό τουρισμό, στην καρδιά της φετινής σεζόν.

Η πρωτοφανής προχειρότητα, οι ερασιτεχνισμοί και οι παλινωδίες στο πεδίο της τουριστικής πολιτικής έφεραν την Ελλάδα και επισήμως εκτός λίστας, καθώς το Κέντρο Ελέγχου Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC) κατέταξε τη χώρα μας στο «Επίπεδο 4».

Στο επίπεδο δηλαδή, των πλήρως αφερέγγυων και αναποτελεσματικών κρατών ως προς τη διαχείριση της πανδημίας, συστήνοντας ισχυρά στους Αμερικανούς πολίτες να μην ταξιδέψουν προς την Ελλάδα.

Τελικά, η «επιτυχία» του φετινού καλοκαιριού εξανεμίστηκε τη στιγμή που η χώρα χάνει στρατηγικές αγορές εξαιτίας της παντελούς έλλειψης σχεδίου, αλλά και της παροιμιώδους αναποτελεσματικότητας των αρμοδίων για εκτεταμένο testing αξιόπιστη ιχνηλάτηση και περιορισμό της διασποράς του ιού.

Υπάρχει κάποιος υπεύθυνος για το πως φτάσαμε ένα βήμα πριν το κλείσιμο ξανά του τουρισμού;

Τώρα, που η μία πόρτα κλείνει πίσω από την άλλη, αναμένουμε από τον αρμόδιο υπουργό να μας πληροφορήσει σε τι ενέργειες προτίθεται να προβεί, ώστε να σωθεί ό,τι είναι δυνατόν, από τη φετινή σεζόν, πριν κατεδαφίσει όλη την τουριστική παρακαταθήκη της χώρας.