Δεν έχω ξαναφάει καλύτερους κολοκυθοκεφτέδες! Πραγματικά η συγκεκριμένη συνταγή είναι η μόνη που αναδεικνύει το κολοκυθάκι χωρίς να το καταλαβαίνεις!
Υλικά:

4 φλ. τριμμένο και στραγγισμένο κολοκυθάκι
4 αυγά
3 κ.γλ. μπέϊκιν
2 φλ. αλεύρι γ.ο.χ.
½ φλ. άνηθο
2 φλ. ψιλοκομμένη γλιστρίδα
4 χούφτες κεφαλοτύρι τριμμένο (μπορείτε να βάλετε ότι τυρί θέλετε! Η αρχική συνταγή έλεγε φέτα)
2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
6 κ.σ ελαιόλαδο
1 πρέζα φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Αλάτι σύμφωνα με τη γεύση (προσοχή γιατί είναι και το τυρί αλμυρό)

Τι κάνουμε:

-Πλένουμε τα κολοκυθάκια και τα τρίβουμε στον χονδρό τρίφτη.
Τα αλατίζουμε ελαφρώς και τα αφήνουμε το λιγότερο μισή ώρα για να βγάλουν τα υγρά τους και να μπορέσουμε να τα στραγγίξουμε.
-Ψιλοκόβουμε τον άνηθο και τρίβουμε το σκόρδο.
-Ανακατεύουμε στο αλεύρι το μπέϊκιν.
-Στραγγίζουμε τα κολοκυθάκια καλά από τα υγρά τους και τα βάζουμε σε μπολ στον όποιο θα ανακατευτεί όλο το μείγμα που θα τηγανίσουμε.
-Προσθέτουμε τα αυγά, το σκόρδο, τον άνηθο, το ελαιόλαδο, το αλάτι, το πιπέρι και την ψιλοκομμένη γλιστρίδα.
-Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε το αλεύρι, ξανά ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένας πολύ πηχτός χυλός.
-Στο τέλος προσθέτουμε το τυρί και ανακατεύουμε πάλι ελαφρώς.
-Βάζουμε σε κατσαρολάκι που χρησιμοποιούμε σαν φριτέζα μπόλικο ελαιόλαδο αν δεν έχουμε ήδη λάδι μέσα στο οποίο τηγανίσαμε 2 φορές πατάτες και το αφήνουμε να κάψει. (3 φορές τηγάνισμα στο ελαιόλαδο και μετά καινούργιο)
-Μόλις είναι έτοιμο το λάδι με ένα κουτάλι παίρνουμε από το μείγμα και ρίχνουμε στο κατσαρολάκι όπως θα ρίχναμε τους λουκουμάδες!
-Όποιος κολοκυθοκεφτές δεν έχει γυρίσει μόνος του τον γυρνάμε εμείς για να τηγανιστεί από παντού! 3 λεπτά περίπου αρκούν για κάθε πλευρά!!!!
-Τους βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τους τοποθετούμε σε πιατέλα με απορροφητικό χαρτί κουζίνας για να τραβήξει το περιττό λάδι που πιστέψτε με είναι ελάχιστο!!!!
-Σερβίρουμε με δροσερό γιαουρτάκι με ψιλοκομμένο άνηθο, λαδάκι και τριμμένο σκόρδο ή με τζατζίκι!!!!

Συντάκτης: Τατιάνα Αρβανίτη

Το blog μαγειρικής της Τατιάνας