Κωλοτούμπα Αμοιρίδη: Θέλει συνεργασία με Μέτιο, τον οποίο αποκαλούσε «κακομαθημένο παιδί»

Σε μία εντυπωσιακή κωλοτούμπα προχώρησε ο περιφερειακός σύμβουλος Ξάνθης Μιχάλης Αμοιρίδης, ο οποίος εκλέχθηκε με τον συνδυασμό Τοψίδη, στις εκλογές του 2019. Ο κ. Αμοιρίδης, που όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, την οποία μάλιστα έσπευσε να χαιρετήσει ο Περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος, δεν θέλει να στεναχωρήσει ξανά φίλους και συγγενείς με το ενδεχόμενο καθόδου δύο παρατάξεων από τη Νέα Δημοκρατία στις επόμενες εκλογές, ζητά συνεργασία και ενότητα, καλώντας Τοψίδη και Μέτιο να βάλουν στην άκρη τις διαφορές τους!

Υπενθυμίζουμε πως ο κύριος Αμοιρίδης, που είχε εκλεγεί το 2014 με τον κ. Παυλίδη, αλλά παραιτήθηκε το 2017, επί Μέτιου, έχοντας διατελέσει θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, έλεγε το 2019:  

«Ένας ηγέτης δεν φέρεται σαν κακομαθημένο παιδί…  Τρία χρόνια έδειξε τις προθέσεις και τον χαρακτήρα του, απαξίωσε το Περιφερειακό  Συμβούλιο, συνεργάτες, παρατάξεις, απαξιώνει και τις επιλογές των ψηφοφόρων, η επόμενη μέρα θα τον βρει χαμένο. Ένας άνθρωπος που δεν σέβεται τίποτα θα σεβαστεί εσένα, πολίτη της ΑΜΘ;»  ενώ σε άλλο σχόλιο, με αφορμή επίσκεψη του κ. Μέτιου στον Δήμαρχο Θάσου χωρίς τον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας κ. Θόδωρο Μαρκόπουλο, είχε αναφέρει:

Διαβάστε ακόμη  Καιρός: Τρίτη με βροχές σε αρκετές περιοχές – Πού και πότε θα σημειωθούν καταιγίδες

«… Ο Μέτιος δεν σέβεται ούτε τους συναδέλφους του, δεν σέβεται το θεσμό, αλλά το κυριότερο δεν σέβεται τον τόπο».

Σημειώνεται επίσης πως μετά την παραίτησή του, ο Περιφερειάρχης είχε σπεύσει να τον διαγράψει, κατηγορώντας τον ότι «προσπαθεί να εμφανιστεί ως μοναδικός εκφραστής του οράματος του εκλιπόντος Περιφερειάρχη Γιώργου Παυλίδη».

Πάντως, ο επικεφαλής της Περιφερειακής Σύνθεσης Χριστόδουλος Τοψίδης, σε ανακοίνωσή του, επισημαίνει πως το κείμενο Αμοιρίδη εκφράζει μόνο τον ίδιο και όχι την παράταξη.