Κόμβος εφοδιασμού καυσίμων η Αλεξανδρούπολη: Επεκτείνεται ο αγωγός του ΝΑΤΟ – Υπεγράφη η επιστολή προθέσεων

Η υπογραφή της Επιστολής έρχεται σε συνέχεια της Τριμερούς Συνάντησης των πρωθυπουργών Ελλάδος, Βουλγαρίας και Ρουμανίας

Σε κόμβο εφοδιασμού καυσίμων του ΝΑΤΟ μεταβάλλεται η Αλεξανδρούπολη. Την επιστολή προθέσεων περί επέκτασης του δικτύου αγωγών καυσίμων του ΝΑΤΟ προς την Ανατολική Πτέρυγα της Συμμαχίας υπέγραψε την Τετάρτη ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας.

Η «Επιστολή Προθέσεων περί επέκτασης του Δικτύου Αγωγών καυσίμων του ΝΑΤΟ προς την Ανατολική Πτέρυγα της Συμμαχίας» υπέγραψε ο κ. Δένδιας τον υπουργό ‘Αμυνας της Βουλγαρίας Todor Tagarev και την υφυπουργό Άμυνας της Ρουμανίας Simona Cojocaru.

Σε ανάρτησή του στο Χ ο κ. Δένδιας αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «ενισχύεται το αποτύπωμα της Ελλάδος ως ενεργειακού κόμβου και αναβαθμίζεται περαιτέρω ο ρόλος του λιμένα της Αλεξανδρούπολης».

Διαβάστε ακόμη  Μια επίκαιρη και ενδιαφέρουσα ανοιχτή εκδήλωση πραγματοποιήθηκε από τον σύλλογο μας την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου στο Νομαρχείο Αλεξανδρούπολης

«Η υπογραφή της Επιστολής έρχεται σε συνέχεια της Τριμερούς Συνάντησης των πρωθυπουργών Ελλάδος, Βουλγαρίας και Ρουμανίας (στις 9/10)» καταλήγει η ανάρτηση του κ. Δένδια.

Ο Ν. Δένδιας τόνισε εξάλλου το πρωί ότι «επιβεβαιώνεται η ελληνική επιλογή, η Ανατολική Μακεδονία και ιδίως η Θράκη, να γίνουν κόμβος εφοδιασμού των χωρών μελών της Συμμαχίας».

Πηγή: voria.gr