Κόντρα στην γραμμή καταψήφισε την άρση ασυλίας των Βουλευτών που συμμετείχαν σε πανηγύρι ο Σταύρος Κελέτσης

Σε κλίμα έντασης διεξήχθη η συνεδρίαση της Επιτροπής Δεοντολογίας της Βουλής, με την ΝΔ, το ΚΙΝΑΛ και την Ελληνική Λύση να ψηφίζουν υπέρ της άρσης της ασυλίας των βουλευτών Ανδρέα Κουτσούμπα (ΝΔ) και Γιώτας Πούλου (ΣΥΡΙΖΑ) για παραβίαση των υγειονομικών μέτρων λόγω της συμμετοχής τους σε πανηγύρι της Αλίαρτου.

Η Γ. Πούλου υποστήριξε πως σε αντίθεση με τον Αν. Κουτσούμπα που έσυρε το χορό, εκείνη απηύθυνε χαιρετισμό, κάθισε για λίγο και εν συνεχεία αποχώρησε, ζητώντας να μην αρθεί η ασυλία της.

Οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, του ΚΚΕ και του ΜΕΡΑ25 πείστηκαν από τις εξηγήσεις της, με την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ να ζητά όμως την άρση της ασυλίας του Αν. Κουτσούμπα, αφού υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία σύμφωνα με τα οποία αψήφησε τα μέτρα προστασίας και συμμετείχε στο γλέντι.

Διαβάστε ακόμη  21 Μαΐου: Μέρα γιορτής για τις 446 περιοχές Νatura της Ελλάδας (βίντεο)

Τα αίματα άναψαν όταν η συζήτηση πέρασε στα χθεσινά επεισόδια, με τους βουλευτές της αντιπολίτευσης -πλην Ελληνικής Λύσης και ΚΙΝΑΛ- να στηλιτεύουν τους προπηλακισμούς βουλευτών του ΚΚΕ και τον εγκλωβισμό των Κρίτωνα Αρσένη και Σοφίας Σακοράφα από διμοιρίες των ΜΑΤ επί της Βασιλίσσης Σοφίας.

Εν συνεχεία, ΝΔ, ΚΙΝΑΛ και Ελληνική Λύση ψήφισαν υπέρ της άρσης ασυλίας των δύο βουλευτών, με το ΚΚΕ να δηλώνει «παρών» για τον Αν. Κουτσούμπα και κατά για την Γ. Πούλου. Επιπλέον, το ΜΕΡΑ25 επιφυλάχθηκε να τοποθετηθεί στην Ολομέλεια.

Αίσθηση προκάλεσε η διαφοροποίηση του βουλευτή της ΝΔ, Σταύρου Κελέτση, ο οποίος παρά την κομματική «γραμμή» καταψήφισε την άρση ασυλίας των δύο βουλευτών, με την Ολομέλεια να κρίνει τελικά τι μέλλει γενέσθαι.

πηγή

candid doc