ΠΗΓΗ: kavalapost.gr

Σε ένα σχόλιο που θα συζητηθεί προχώρησε ο επικεφαλής της παράταξης «Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία» Κώστας Κατσιμίγας κάνοντας αναφορά στο facebook για την καταστροφική φωτιά στη Δαδιά και τις ευθύνες που κανείς δεν αναλαμβάνει. Ερωτηθείς για το θέμα των ανεμογεννητριών που όπως αναφέρουν δημοσιεύματα θέλει να τοποθετήσει σε κοντινή περιοχή του δάσους η Siemens, ο κ. Κατσιμίγας σχολίασε σχετικά με την επένδυση και τις μεθόδους της εταιρείας:

«Εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι από το Περιφερειακό. Συμβούλιο. Θετικά ψήφισε η κυβερνώσα παράταξη και η δεξιά αντιπολίτευση καθώς και οι συνέταιροι . Αρνητικά ψήφισε η ελάσσονα αντιπολίτευση. Η εγκατάσταση αφορούσε 10 ανεμογεννήτριες εκτός πάρκου αλλά σε νευραλγικό σημείο διέλευσης πουλιών. Η υπηρεσία (Τμήμα Περιβάλλοντος Έβρου) είχε εισηγηθεί αρνητικά.

Διαβάστε ακόμη  «Πόλεμος» ΗΠΑ - Ρωσίας στην Αλεξανδρούπολη! Τι γράφουν οι New York Times για Σαββίδη-Κοπελούζο και Πάϊατ

Θετικός ήταν και ο Δήμος Αλεξανδρούπολης διότι η Siemens προσέφερε χάντρες και καθρεφτάκια στους κατοίκους της τοπικής κοινότητας Πέπλου. Το τραγικό είναι ότι οι ανεμογεννήτριες τοποθετούνται σε μικρή απόσταση από τρεις οικισμούς (Πέπλος, Κήποι και Γεμιστή). Το τραγικότερο είναι ότι ενώ κάποιοι και καλά κάνουν ενδιαφέρονται για την ορνιθοπανίδα, ελάχιστοι ενδιαφέροντα για την ανθρωποπανίδα!!! Δυστυχώς στην Αλεξανδρούπολη ακόμη δεν συνειδειτοποίησαν τι παίζεται με τις ανεμογεννήτριες. Όταν το καταλάβουν θα έχει γίνει σημαντική ζημιά….»