Μέσω ανακοίνωσης του, ο Κώστας Μπακαλάκης, έκανε γνωστό ότι χθες παρέλαβε κλητήριο θέσπισμα από τον εισαγγελέα σχετικά με την υπόθεση θανάτου της συζύγου του και του αγέννητου παιδιού τους, με την δικάσιμο να ορίζεται στις 6 Οκτωβρίου 2022.

Η υπόθεση του θανάτου της συζύγου του Δέσποινας Καραγεωργίου και του αγέννητου παιδιού τους, μέσα σε κλινική του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης, είχε συνταράξει το πανελλήνιο.

Για την υπόθεση θανάτου της γυναίκας του αλλά και του αγέννητου παιδιού τους, κατηγορούνται δύο ιατροί, μία μαία και μια νοσηλεύτρια.

“Μου επιδόθηκε το κλητήριο θέσπισμα του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αλεξανδρούπολης βάση του οποίου:

Κατηγορούνται οι

1)………..Ιατρός

2) ………Ιατρός

3) ……….Μαία

4)……….Νοσηλεύτρια

ότι σκότωσαν την σύζυγό μου Καραγεωργίου Δέσποινα και το παιδί μας.

Οι κατηγορίες αναφέρουν ότι οι θάνατοι προκλήθηκαν από αμέλεια και ότι το μοιραίο προκλήθηκε από τις πράξεις τους και τις παραλείψεις τους, ενεργώντας αντίθετα από ότι όφειλαν σε πολλά πράγματα, όπως αυτά ένα-ένα αναφέρονται στο κατηγορητήριο.

Διαβάστε ακόμη  Το τελικό στάδιο της διεξαγωγής εξετάσεων για τους υποψήφιους Συνοριοφύλακες, κλείδωσε στην Αλεξανδρούπολη

Επίσης η τρίτη κατηγορούμενη, κατηγορείται και για πλαστογραφία και παραποίηση εγγράφων, με σκοπό να παραπλανηθούν οι διερευνώντες τις ποινικές και πειθαρχικές ευθύνες του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.

Στο κλητήριο αυτό, ορίζεται και η δικάσιμος, που είναι στις 6 Οκτωβρίου 2022.

Έχοντας εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη, αναμένω την ημερομηνία της δίκης και την επιβεβαίωση της ενοχής τους, αν και στα μάτια της οικογένειας αλλά και της κοινής γνώμης, η ενοχή τους είναι βέβαιη για το αποτρόπαιο έγκλημα που διέπραξαν, να οδηγήσουν την Δέσποινα και το παιδί, στο θάνατο με τέτοιο φρικτό τρόπο.

Αναμένω την ημερομηνία της δίκης και ελπίζω να μην αναβληθεί και για έναν ακόμα λόγο. Να πάψουν επιτέλους να ασκούν τα καθήκοντά τους οι κατηγορούμενοι, μιας και η διοίκηση του Νοσοκομείου και του Υπουργείου Υγείας, επιτρέπει ακόμα στους επικίνδυνους αυτούς ανθρώπους να λειτουργούν στο χώρο της υγείας και να θέτουν σε κίνδυνο και άλλες έγκυες γυναίκες και μωρά.

Μπακαλάκης Κώστας