Μεγάλη ενημερωτική εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Ελληνοποντίων Παλιννοστούντων από την πρώην ΕΣΣΔ διοργανώνει έκτακτο συνέδριο με κεντρικά θέματα:

  • Δάνεια παλιννοστούντων
  • Συνταξιοδοτικό (ΟΠΕΚΑ, ΕΦΚΑ)


Στο κάλεσμα αναφέρονται τα εξής:
«Ελάτε όλοι μαζί να προβάλουμε την κραυγή αγωνίας χιλιάδων αδελφών μας που καθημερινά αντιμετωπίζουν την βαρβαρότητα των εισπρακτικών εταιρειών και την σκληρότητα των τραπεζών, οι οποίες δεν έχουν σταματήσει να στέλνουν διαταγές πληρωμής στους παλιννοστούντες ζητώντας ολόκληρο το ληξιπρόθεσμο ποσό χωρίς να προσφέρουν μια βιώσιμη ρύθμιση.

Ελάτε όλοι μαζί να σταθούμε δίπλα στον παππού και τη γιαγιά που από το 2012 βιώνουν μια δεύτερη γενοκτονία με τον οικονομικό αποκλεισμό τους από το συνταξιοδοτικό πρόγραμμα ως υπερήλικες ανασφάλιστοι και με τον χρονικό περιορισμό της 4ετής διαμονής στην εθνική σύνταξη.

Διαβάστε ακόμη  Οικονομικός σύμβουλος της πρεσβείας των ΗΠΑ: «Η Ουάσιγκτον αναγνωρίζει τη στήριξη που παρέχει η Αλεξανδρούπολη»

Ελάτε όλοι μαζί να στηρίξουμε τον αγώνα επιβίωσης των αδελφών Ποντίων που βρέθηκαν σε ένα αδιέξοδο ατελείωτων οικονομικών κρίσεων από το 2010 αναζητώντας κάποια λύση στον οικονομικό Γολγοθά τους και να δώσουμε ένα μήνυμα πως δεν θα επιτρέψουμε να μείνει άστεγος ούτε ένας παλιννοστούντας.

Ελάτε όλοι μαζί να βάλουμε ένα τέλος στις ανεκπλήρωτες υποσχέσεις των πολιτικών μας και να απαιτήσουμε, ενώπιον πολιτικών και δημοσιογράφων, μια βιώσιμη λύση τώρα».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 20 Νοεμβρίου και ώρα 10:30 στο Καραπέντσειο Πολιτιστικό Κέντρο Αίθουσα «Σοφία Βέμπο», 4ος όροφος, Μ. Αλεξάνδρου 22, Αμπελόκηποι (Θεσσαλονίκη), αριθμός Λεωφορείου 32.

Πηγή: xronos.gr