Κραυγή απόγνωσης από καρκινοπαθείς του βορείου Έβρου

Ακόμη μια κραυγή απόγνωσης έρχεται να προστεθεί στις ήδη υπάρχουσες, για ακόμη μια φορά από μια καρκινοπαθή γυναίκα από χωριό του Τριγώνου, στον Έβρο.

Χωρίς δρομολόγια έχουν μείνει αρκετά χωριά του Έβρου με αποτέλεσμα να μην μπορούν να εξυπηρετηθούν κυρίως οι καρκινοπαθείς, οι νεφροπαθείς αλλά και γενικότερα οι κάτοικοι των χωριών αυτών.

Σήμερα μια ημέρα μετά τον 15αύγουστο, είδαμε μια είδηση στο totrigono.blogspot.com που μας προκάλεσε βαθιά θλίψη και πραγματικά αναρωτηθήκαμε σε τι κοινωνία πια ζούμε! Οι άνθρωποι δεν νοιάζονται για τους ίδιους τους ανθρώπους..;

Αυτή τη φορά λοιπόν μια καρκινοπαθής γυναίκα αδυνατεί να μετακινηθεί από χωριό του Τριγώνου προς την πόλη της Ορεστιάδας και δηλώνει πως θα σταματήσει τις χημειοθεραπείες!

Η συγκεκριμένη γυναίκα πλέον αγανακτισμένη από το “γολγοθά” τόσο τον προσωπικό που περνά όσο και με την συγκοινωνία δήλωσε πως “Σταματώ τις χημειοθεραπείες γιατί δεν μπορώ άλλο να σκεφτομαι με πιο τρόπο να κατέβω στο νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης. Δεν έχει ούτε τρένο ούτε λεωφορείο από το Τρίγωνο για να κατέβω στην Ορεστιάδα και να συνεχίσω για την Αλεξανδρούπολη, ούτε το απόγευμα να επιστρέψω! Θα τις σταματήσω δεν γίνεται διαφορετικά και ας πεθάνω”.

Η συγκεκριμένα γυναίκα χρειάζεται να πηγαίνει στο ΠΓΝΑ κάθε δύο εβδομάδες τόσο για τις χημειοθεραπείες της όσο και για τις περαιτέρω εξετάσεις που χρειάζονται. Πριν από χρόνια μια γυναίκα έχασε τη ζωή της για τον ίδιο ακριβώς λόγο. Είναι αδιανόητο το 2021 να υπάρχει η τεχνολογία, το φάρμακο και ο άνθρωπος τελικά να μην μπορεί να επιβιώσει.

Να τονίσουμε πως αυτή η δύσκολη κατάσταση με την συγκοινωνία στα απομακρυνσμένα χωριά υπάρχει χρόνια τώρα, κάτι που μας το επιβεβαίωσε και η κ. Εύη Ορφανού, Πρόεδρος του Συλλόγου Καρκινοπαθών και σπάνιων παθήσεων του νομού Έβρου «Μαζί για Ζωή» με την οποία και ήρθαμε σε επαφή για το γεγονός αυτό.

Αυτό που συμπεραίνουμε είναι πως ολοκληρώνουν τις χημειοθεραπείες και σε αυτό το χωριό όσοι έχουν δικό τους μεταφορικό μέσο και οι υπόλοιποι πολίτες αφήνονται στο έλεος… Συμφωνα και με την κ. Ορφανού οι κάτοικοι  και αυτού του χωριού αλλά και άλλων απομακρυσμένων χωριών αντιμετωπίζουν τέτοια προβλήματα εξαιτίας της έλλειψης συγκοινωνίας.

Δεν ζητάνε πολλά οι κάτοικοι των χωριών αυτών, ένα δρομολόγιο νωρίς το πρωί και ένα να επιστρέφει αργά το απόγευμα. Η κ. Ορφανού τις επόμενς ημέρες θα προβεί σε κάποιες ενέργειες όπως μας επιβεβαιώσε, μήπως και επιλυθεί το φλέγον ζήτημα με κύριο μέλημα, να μην σταματήσει η εν λόγω γυναίκα τις χημειοθεραπείες και για να μην ξανά υπάρξει τέτοιο σοβαρό ζήτημα στα χωριά του δήμου Ορεστιάδας.

Φ.Δούκογλου / e-evros