Έγινε σπέσιαλ!!! Δοκιμάστε το και δεν θα χάσετε!
Χρειαζόμαστε:
- 300γρ. μανιτάρια (εγώ είχα άσπρα)
- 200γρ. κριθαράκι
- 1 πράσο ψιλοκομμένο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
- αλάτι όσο νομίζουμε
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι όσο νομίζουμε
- Νερό το διπλό του ζυμαρικού και λίγο πριν για να βράσουν τα μανιτάρια με το κρεμμύδι και το πράσο
Τί κάνουμε:
- Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το πράσο.
- Βάζουμε στην φωτιά το ελαιόλαδο, προσθέτουμε πράσο και κρεμμύδι, τα τσιγαρίζουμε 3 λεπτά και μετά προσθέτουμε τα μανιτάρια τα οποία τα κόβουμε σε κομματάκια με τα δάχτυλα.
- Προσθέτουμε αλάτι και λίγο νερό και σε χαμηλή φωτιά μαγειρεύουμε για 15 περίπου λεπτά.
- Αφού μαλακώσουν τα μανιτάρια, το κρεμμύδι και το πράσο προσθέτουμε το πιπέρι, τον πελτέ, αλάτι πάλι για το κριθαράκι, το νερό που αναλογεί, φέρνουμε σε βρασμό και προσθέτουμε το κριθαράκι.
- Μαγειρεύουμε χαμηλώνοντας την φωτιά στο μέτριο ώσπου να πιεί τα υγρά το ζυμαρικό.
Από τη σελίδα συνταγών της Τατιάνας: https://as-mageirepsoume.com/