Κριθαράκι με πράσο και μανιτάρια

Έγινε σπέσιαλ!!! Δοκιμάστε το και δεν θα χάσετε!

Χρειαζόμαστε:

  • 300γρ. μανιτάρια (εγώ είχα άσπρα)
  • 200γρ. κριθαράκι
  • 1 πράσο ψιλοκομμένο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • αλάτι όσο νομίζουμε
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι όσο νομίζουμε
  • Νερό το διπλό του ζυμαρικού και λίγο πριν για να βράσουν τα μανιτάρια με το κρεμμύδι και το πράσο

Τί κάνουμε:

  • Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το πράσο.
  • Βάζουμε στην φωτιά το ελαιόλαδο, προσθέτουμε πράσο και κρεμμύδι, τα τσιγαρίζουμε 3 λεπτά και μετά προσθέτουμε τα μανιτάρια τα οποία τα κόβουμε σε κομματάκια με τα δάχτυλα.
  • Προσθέτουμε αλάτι και λίγο νερό και σε χαμηλή φωτιά μαγειρεύουμε για 15 περίπου λεπτά.
  • Αφού μαλακώσουν τα μανιτάρια, το κρεμμύδι και το πράσο προσθέτουμε το πιπέρι, τον πελτέ, αλάτι πάλι για το κριθαράκι, το νερό που αναλογεί, φέρνουμε σε βρασμό και προσθέτουμε το κριθαράκι.
  • Μαγειρεύουμε χαμηλώνοντας την φωτιά στο μέτριο ώσπου να πιεί τα υγρά το ζυμαρικό.

Από τη σελίδα συνταγών της Τατιάνας: https://as-mageirepsoume.com/