Κυνικός Μητσοτάκης για τις φωτιές: «Δεν μπορεί να ισχυριστεί κανείς ότι το κράτος απουσιάζει»

Ένα άρθρο του Θανάση Μανανά

«Δεν μπορεί να ισχυριστεί κανείς ότι από αυτή τη δοκιμασία το κράτος απουσιάζει», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τις φωτιές. «Θα ξαναφτιάξουμε αυτά που χάσαμε, θα αποζημιώσουμε αυτούς που χτυπήθηκαν», σημειώνει αποδεικνύοντας ότι δεν κατάλαβε τίποτα από τον πύρινο όλεθρο που σαρώνει τόσες πολλές περιοχές σε όλη τη χώρα.

Σε ένα κρεσέντο κυνισμού, είπε ότι η Ρόδος (απλώς) «πληγώθηκε», εστιάζοντας στο ότι δεν χάθηκε ανθρώπινη ζωή, υποβαθμίζοντας έτσι τις πραγματικά ανυπολόγιστες καταστροφές σε δάση, περιουσίες και ζώα τις οποίες απέδωσε «στη μανία της φύσης» απέναντι στην οποία «κανένα μέτρο δεν θα είναι ποτέ αρκετό», νίπτοντας έτσι τας χείρας του.

Τέλος, η αγαπημένη «πιπίλα» της κλιματικής κρίσης, που φυσικά και υπάρχει, δεν μπορεί όμως να αποτελεί δικαιολογία για την ανεπάρκεια του κρατικού μηχανισμού ή αν θέλετε του δήθεν «επιτελικού κράτους» και τη διατήρηση των τεράστιων ελλείψεων στην πυροσβεστική:

Διαβάστε ακόμη  Βολές σε θαλάσσιους στόχους στην παραλία «Πετρωτών»

«Η κλιματική κρίση είναι ήδη εδώ θα εκδηλώνεται ολοένα και περισσότερο με μεγαλύτερες φυσικές καταστροφές και η κυβέρνηση οφείλει να μην αρκείται στην όποια πρόοδο έχουμε πετύχει αλλά να προσαρμόζουμε γρήγορα τα σχέδια μας προσαρμόζει τα σχέδια της στις νέες συνθήκες, αναλαμβάνοντας και ειδικές πρωτοβουλίες σε επίπεδο ΕΕ. Απαιτείται αλλαγή κουλτούρας και συμπεριφορά από όλους».

Έκλεισε λέγοντας το κορυφαίο… «Κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί κανείς ότι από αυτή τη δοκιμασία το κράτος απουσιάζει. Το αντίθετο ήταν παρών ενισχυμένο όσο ποτέ. Με περισσότερα εναέρια μέσα, περισσότερους πυροσβέστες» είπε χωρίς ντροπή!