Κυοφορεί το τραυματισμένο ζαρκάδι της Αλεξανδρούπολης!

Σε κατάσταση σοκ βρίσκεται τις τελευταίες ώρες το πανέμορφο ζαρκάδι που τραυμάτισε χθες άθελά του διερχόμενος οδηγός στην Επαρχιακή Οδό Αλεξανδρούπολης Συνόρων.

Μετά από άμεσες και συντονισμένες προσπάθειες των θηροφυλάκων, το ζώο μεταφέρθηκε στο κτηνιατρικό κέντρο της Τζούλιας Γραμμενίδου, όπου μετά από εξετάσεις και ακτινογραφίες διαπιστώθηκε πως δεν έφερε κάποιον σοβαρό τραυματισμό πέρα από κάποια μικρά κατάγματα, όμως εκτός αυτών διαπιστώθηκε και … εγκυμοσύνη!

Το ζαρκάδι κυοφορεί ένα έμβρυο, το οποίο όπως ανέφερε στην εκπομπή του ΔΕΛΤΑ Fm «Οι Απέναντι», η κτηνίατρος Τζούλια Γραμμενίδου είναι καλά, ενώ σε λίγες ώρες η εγκυμονούσα μανούλα πρόκειται να αφεθεί ελεύθερη στο φυσικό της περιβάλλον.

Πιο αναλυτικά, χθες Τρίτη 26 Μαρτίου, το ζαρκάδι τραυματίστηκε από οδηγό ΙΧ αυτοκινήτου, στο ύψος του Λουτρού της Τραιανούπολης. Ο οδηγός τηλεφώνησε αμέσως στην Τροχαία της Αλεξανδρούπολης προκειμένου ν’ αναφέρει το περιστατικό και στη συνέχεια συντονίστηκαν οι φορείς ώστε να μεταφερθεί με ασφάλεια το τραυματισμένο ζώο σε κτηνιατρικό κέντρο.

Η αστυνομία επικοινώνησε με το Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Δέλτα Έβρου , οι οποίοι δήλωσαν αναρμόδιοι και παρέπεμψαν τον αξιωματικό υπηρεσίας στον Κυνηγετικό Σύλλογο Αλεξανδρούπολης και στη συνέχεια ο πρόεδρος του κυνηγετικού συλλόγου επικοινώνησε με τη Θηροφυλακή.

Οι θηροφύλακες βρέθηκαν στο σημείο σε χρόνο μηδέν, όπου παρέλαβαν το ζαρκάδι ακινητοποιώντας το ώστε να μην υπάρξει εκ νέου τραυματισμός κατά τη μεταφορά του στο κτηνιατρικό κέντρο της Τζούλιας Γραμμενίδου, όπου και διαπιστώθηκαν ελαφρά κατάγματα αλλά και εγκυμοσύνη!

Τα μέλη του κυνηγετικού συλλόγου της Αλεξανδρούπολης από την πλευρά τους ευχαρίστησαν δημόσια την Τροχαία για την άμεση συνεργασία και τονίζουν πως για ακόμα μια φορά, “οι κυνηγοί βρίσκονται στο πλευρό του θηραματικού πλούτου της χώρας μας και στο ενδημικό θήραμα που κοσμεί τα Ελληνικά δάση”.

Διαβάστε ακόμη  Έβρος: Οριστικά αθώοι οι 13 πρόσφυγες που είχαν «συλλάβει» οι «αυτόκλητοι σερίφηδες»