Κυριάκος Μητσοτάκης: Αφήνουμε το έργο μας να μιλάει…

«Πρέπει να αφήνουμε το έργο μας να μιλάει, κι είναι πολύ και σημαντικό, από τα μεγάλα ως τα μικρά. Δεν μας αρέσουν τα μεγάλα λόγια»

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστου Μέτιου, καθώς και των κυβερνητικών στελεχών, κατα την παρουσίαση του κυβερνητικού σχεδίου «Ανατολική Μακεδονία και Θράκη 2030», τον λόγο πήρε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος επιβεβαιώνοντας την άτυπη εκλογική κούρσα στην οποία έχει εισέλθει η χώρα, έταξε όσα τάζονται και όσα ακόμη δεν μπορεί να τάξει.

Μια ανάπτυξη με χρονικό ορόσημο την ημέρα της επανεκλογής της Νέας Δημοκρατίας στην εξουσία…

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ξεκίνησε την ομιλία του με την φράση, «Για ακόμη μία φορά μαζί σας στην Κομοτηνή», ενώ χαρακτήρισε ως «εξαιρετικά αναλυτικό το σχέδιο για την ανάπτυξη της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης», το οποίο όπως υποστήριξε «δεν αποτυπώνει απλά το όραμά μας, αλλά μία ολόκληρη φιλοσοφία διακυβέρνησης, για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση σημαντικών έργων σε όλη την Ελλάδα». Καθώς όπως είπε ο Πρωθυπουργός, όλα όσα καταγράφονται ως έργα ή παρεμβάσεις, σε αυτόν τον σχεδιασμό, έχουν λάβει χρηματοδότηση χρηματοδότηση και υπάρχει ένα σαφές χρονικό πλαίσιο για την υλοποίηση τους. Πρόκειται για περισσότερα από 360 έργα που ανταποκρίνονται σε 6, 8δις ευρώ, τα οποία έχουν καταρτιστεί σε συνεννόηση με τη διοίκηση της Περιφέρειας ΑΜ-Θ, με τελικούς αποδέκτες τους ίδιους τους κατοίκους.

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι το μεγαλύτερο τμήμα των χρηματοδοτήσεων, καταλήγει σε έργα υποδομών, ενώ δεν δίστασε να πει για την Αλεξανδρούπολη ότι «ήταν ένας γίγαντας εν υπνώσει κι η ανάπτυξή της μπορεί να συμπαρασύρει ολόκληρη την ΑΜΘ». Τονίζοντας ότι στόχος είναι η ανάπτυξη των συνδυασμένων μεταφορών, των λιμανιών – σιδηροδρόμων και των αυτοκινητοδρόμων, προκειμένου να τεθεί σε τροχιά η αναπτυξιακή δυναμική της ΑΜ-Θ, κυρίως μέσω των εμπορευματικών τρένων και της σύνδεσής τους με το λιμάνι Αλεξανδρούπολης, που με απόφαση του ίδιου του Πρωθυπουργού παρέμεινε στην κυριότητα του δημοσίου. Αναφερόμενος δε στον πρωτογενή τομέα, έκανε εκτενή αναφορά στο αρδευτικό φράγμα του ποταμού Νέστου, χαρακτηρίζοντας το ως το σημαντικότερο αρδευτικό έργο.

Ο φόβος των πολιτών για την ακεραιότητα των συνόρων της χώρας και της εθνικής μας κυριαρχίας σε πρώτο πλάνο….

Αναφερόμενος στα ζητήματα προστασίας των συνόρων μας διαμήνυσε ότι «Προστατεύσαμε τα σύνορά μας, που είναι ελληνικά αλλά κι ευρωπαϊκά» τόνισε, ενώ υποστήριξε πως πλέον η κυβέρνηση εφαρμόζει μία αυστηρή μεν αλλά δίκαιη μεταναστευτική πολιτική. «Στην προστασία των συνόρων και την ασφάλεια των ακριτών μας, δεν πρόκειται να κάνω βήμα πίσω», τονίζοντας ότι ο φράχτης στον Έβρο θα ολοκληρωθεί ως έργο με εθνικούς πόρους, εφόσον η ΕΕ δεν χρηματοδοτεί τεχνικά εμπόδια συνόρων.

Προς επίρρωση των όσων ανέφερε ο Πρωθυπουργός σχετικά με την ασφάλεια των συνόρων μας, προσπαθώντας να καλλιεργήσει για άλλη μία φορά στους πολίτες το αίσθημα του φόβου σχετικά με την ακεραιότητα των συνόρων της χώρας, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας στον τρόπο προάσπισης των συνόρων της Ελλάδας, κάνοντας μία σαφή διάκριση σε δύο κεντρικούς πυλώνες – άξονες.

Διαβάστε ακόμη  Σύλλογος Γονέων ΑΜΘ: Το bullying στα σχολεία δεν αντιμετωπίζεται με καταγγελίες και ποινές

Στην εκδήλωση για το «Σχέδιο ΑΜΘ 2030» παρόντος του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος είπε ότι «Έχουμε υπαρκτές παρούσες απειλές κατά της ασφάλειας». Γι’ αυτό, όπως υποστήριξε, η κυβέρνηση εργάζεται σε δύο άξονες, στον διπλωματικό οικοδομώντας κι ενισχύοντας συμμαχίες, και ενισχύοντας τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας με εξοπλιστικά προγράμματα και προσωπικό.

Διότι ως γνωστό…Ο φόβος φυλάει τα έρημα!!

Περί ανάπτυξης, το ανάγνωσμα….Την οποία ομολογουμένως οι πολίτες ψάχνουν να βρουν, αλλά τους κρύβεται καλά!!

Φιλοεπενδυτικό κλίμα επιχειρεί να καλλιεργήσει η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Θράκη, ισχυρίστηκε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης, ο οποίος στα πλαίσια της εκδήλωσης παρουσίασης του κυβερνητικού προγράμματος «Ανατολική Μακεδονία & Θράκη 2030» παρόντος του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, τοποθετήθηκε, κάνοντας μας να αναρωτιόμαστε, ποιος ζει σε άλλη χώρα.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός χαρακτήρισε ως αναπτυσσόμενη την ελληνική οικονομία κι ως μειούμενη την εγχώρια ανεργία, ενώ δεν δίστασε να συγκρίνει τις επενδύσεις που έχουν γίνει στη Θράκη τα χρόνια διακυβέρνησης ΝΔ, σε σύγκριση πάντα με την αντίστοιχη περίοδο της προηγούμενης κυβέρνησης. Στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, σύμφωνα με τον κ. Παπαθανάση, τα τελευταία τρία χρόνια υπάρχουν 110 νέες επενδύσεις στη μεταποίηση ύψους περίπου 300εκ ευρώ, 58 στον πρωτογενή τομέα ύψους 110 εκ ευρώ, 33 στον τουρισμό ύψους 102 εκ ευρώ και 13 στον τομέα των υπηρεσιών ύψους 49 εκ ευρώ. Ενδεικτικά, ανέφερε ότι 16 επενδύσεις στον κλάδο της μεταποίησης έχουν προχωρήσει στη Ροδόπη.

Ο κ. Μητσοτάκης και τα κυβερνητικά στελέχη του, μιλούν για ανάπτυξη στην Θράκη, λησμονώντας ότι η πολιτική της κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη, αναγκάζει καθημερινά εκατοντάδες πολίτες της Θράκης, που δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν πλέον στο κόστος ζωής που κλίνονται να αντιμετωπίσουν, να πηγαίνουν σε γειτονικές χώρες για να κάνουν τα ψώνια τους και δεν μιλάμε φυσικά για ρούχα, παπούτσια και περιττά έξοδα, αλλά για αγαθά και προϊόντα που καθημερινά βρίσκονται στο τραπέζι του ελληνικού νοικοκυριού και να γεμίσουν τα οχήματα τους με βενζίνη.

Για ποια ανάπτυξη μιλάτε κύριε Παπαθανάση και για ποια μειούμενη ανεργία;;

Στον τομέα της Υγείας, Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, χωρίς θράσος υποστήριξε ότι εάν εμπιστευτούν οι πολίτες ξανά τη ΝΔ ως κυβέρνηση, μέγιστη προτεραιότητα προτεραιότητα της την επόμενη τετραετία της διακυβέρνησης της, θα είναι η αναβάθμιση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, ενώ  ευχαρίστησε το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος για την κατασκευή του Νέου και Σύγχρονου Νοσοκομείου Κομοτηνής, υποσχόμενος ότι η πολιτεία θα φροντίσει τα μέγιστα προκειμένου να οργανωθεί και να στελελχωθεί κατάλληλα, αφήνοντας για το τέλος το ακανθώδες ζήτημα της παιδείας στην χώρα μας, υπονοώντας ότι το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης θα γίνει το τρίτο μεγαλύτερο σε επίπεδο Τμημάτων σε όλη τη χώρα, αφού θα απλωθεί σε ολόκληρη την Ανατολική Μακεδονία.

Αλήθεια κύριε Μητσοτάκη θα μας μιλήσετε για την Νοσηλευτική Σχολή του Διδυμοτείχου ή αυτή δεν άπτεται του σχεδίου σας για την παιδεία στην χώρα μας;;

Με πληροφορίες από την εφημερίδα Χρόνος

(Φωτογραφία άρθρου: protothema.gr)