Κυριάκος Μητσοτάκης: Αναζητά φρένο για τις διαρροές ψηφοφόρων μετά την απόφαση Καραμανλή

Προβληματισμός στο Μαξίμου -Μηνύματα ψηφοφόρων στις τοπικές της ΝΔ με αναφορές για καταψήφιση του κόμματος ή αποχή από τις εκλογές

Αλυσιδωτές αναταράξεις προκαλεί στη Ν.Δ. η απόφαση του Κώστα Καραμανλή να μην είναι υποψήφιος στις προσεχείς εκλογές. Ψηφοφόροι της παράταξης στη Θεσσαλονίκη στέλνουν ήδη μηνύματα στις τοπικές κομματικές οργανώσεις ότι εξετάζουν να καταψηφίσουν τη Ν.Δ. ή να επιλέξουν την οδό της αποχής λόγω της επιλογής του πρώην πρωθυπουργού.

Υπό αυτό το πρίσμα, οι ένοικοι του Μαξίμου δεν κρύβουν τον προβληματισμό τους έναντι του ενδεχομένου μαζικών «διαρροών» προς την Ελληνική Λύση στη Βόρεια Ελλάδα. Το κόμμα του Κυριάκου Βελόπουλου άλλωστε σε νομούς της περιοχής προσεγγίζει ήδη διψήφιο εκλογικό ποσοστό, αντλώντας στήριξη από τη νεοδημοκρατική δεξαμενή.

Στην Α’ Θεσσαλονίκης ο Μητσοτάκης

Σε αυτό το φόντο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να λάβει τη θέση του Κώστα Καραμανλή ως επικεφαλής του ψηφοδελτίου της Α’ Θεσσαλονίκης. Την Τετάρτη μάλιστα ο πρωθυπουργός σχεδιάζει να επισκεφθεί την πόλη και να προβεί σε σχετική ανακοίνωση. Επίσης εξετάζεται σοβαρά η προοπτική να μετακινηθεί από τις Σέρρες στη Θεσσαλονίκη ο νυν υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών Κώστας Καραμανλής.

Ο Κ. Μητσοτάκης αναμένεται να είναι υποψήφιος και στον Έβρο, ενώ προχθές ανακοίνωσε εκ νέου την υποψηφιότητά του στον Δυτικό Τομέα της Β’ Αθηνών. Από το κυβερνητικό επιτελείο διατυπώνεται η πεποίθηση ότι ο πρώην πρωθυπουργός «στον δρόμο προς τις διπλές κάλπες» δεν θα προβεί σε δηλώσεις που θα προκαλέσουν προσκόμματα στην παράταξη και τον Κ. Μητσοτάκη. Χαμηλές είναι, ωστόσο, οι προσδοκίες τους περί ενεργής συμμετοχής του Κώστα Καραμανλή στον προεκλογικό αγώνα. Ο Κ. Μητσοτάκης μέχρι τις εκλογές θα συνεχίσει να επικαλείται τον πρώην πρωθυπουργό ώστε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις.

Διαβάστε ακόμη  Υποψήφιος Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης ο Σταύρος Σταυράκογλου

Ενδεικτικά, στην προχθεσινή εκδήλωση στο Περιστέρι ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι το 2003 έκανε την παρθενική του εμφάνιση σε συγκέντρωση στο Αιγάλεω επί ημερών Καραμανλή.

Πρώην υπουργοί της Ν.Δ. κατά Μητσοτάκη

Με αιχμές προς τη σημερινή κυβέρνηση συνόδευσαν τη δημόσια δήλωσή τους για την παρακαταθήκη του Κώστα Καραμανλή πρώην υπουργοί και στελέχη της Ν.Δ. «Η παρακαταθήκη αυτή δεν υπηρετείται από τους άτεγκτους κληρονόμους της ιστορικής κομματικής συνέχειας, αλλά από πράξεις και πρωτοβουλίες ευθύνης. Στο επίκεντρό τους πρέπει να βρίσκονται η προσήλωση στον προοδευτικό και δημοκρατικό χώρο του Κέντρου και στη συνεχή έγνοια για τη στήριξη του συνόλου της κοινωνίας που ειδικά τα τελευταία χρόνια δοκιμάζεται. Σε αυτά πίστεψε, γι’ αυτά αγωνίστηκε διαχρονικά ο Κώστας Καραμανλής» υποστηρίζουν οι Κρινιώ Κανελλοπούλου, Ευάγγελος Αντώναρος, Χρήστος Ζώης, Άρης Σπηλιωτόπουλος και Σάββας Τσιτουρίδης. Όπως τονίζουν, «η απόφαση του Κώστα Καραμανλή να μην συμμετάσχει στις επερχόμενες εθνικές εκλογές αφήνει ένα δυσαναπλήρωτο κενό τόσο στο Κοινοβούλιο όσο και στην παράταξη που υπηρέτησε».

Πηγή: avgi.gr