Κυριάκος Μητσοτάκης / Παραδέχεται κύκλωμα παρακολουθήσεων – Δίνει Δημητριάδη και Λαβράνο

Η απεγνωσμένη προσπάθειά του να διασωθεί, δύσκολα θα πείσει τους υπουργούς και βουλευτές του που βλέπουν ότι αδειάζει η κλεψύδρα για την κυβέρνηση

Οι συνταρακτικές αποκαλύψεις των τελευταίων ημερών ανάγκασαν τον Κυριάκο Μητσοτάκη να παραδεχτεί για πρώτη φόρα ότι γίνονται ανεξέλεγκτες παρακολουθήσεις στη χώρα μας με το Predator και ότι δρα κύκλωμα. Μάλιστα, ο πρωθυπουργός κατά τη συνέντευξη στον Ant1 και στον Νίκο Χατζηνικολάου «έδωσε» μία σειρά από πρόσωπα σε μία προσπάθεια να εμφανιστεί άμοιρος ευθυνών.

Συγκεκριμένα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε: «Ουδέποτε ισχυρίστηκα -και η κυβέρνηση δεν ισχυρίστηκε- ότι δεν υπάρχει παρακολούθηση και κέντρο το οποίο χειρίζεται το λογισμικό Predator». Με αυτό τον τρόπο έδειξε προς την πλευρά της Intellexa που εμπορεύεται το παράνομο λογισμικό και παραμένει στην Ελλάδα έπειτα από δική του απόφαση, ενώ έβαλε στο κάδρο τον επιχειρηματία Γιάννη Λαβράνο.

Ο πρωθυπουργός επιχείρησε να δείξει ότι δεν έχει εμπλοκή, λέγοντας ότι δεν γνωρίζει ποιοι κάνουν τις παρακολουθήσεις. «Δεν είμαστε σίγουροι ποιος μπορεί να διακινεί αυτά τα κέντρα. Αυτό για το οποίο είμαστε απολύτως βέβαιοι, είναι ότι η ΕΥΠ δεν ήταν αυτή. Kαι προφανώς εγώ δεν είχα καμία ανάμειξη» υποστήριξε.

Διαβάστε ακόμη  Ο «Μότσαρτ» ξύπνησε ομοφοβικά ένστικτα στην Πάτρα

«Εγώ ο ίδιος, όπως σας έχω πει, έχω αναγνωρίσει και σφάλματα και καθυστερήσεις και είμαι ο πρώτος ο οποίος έχει κάθε διάθεση να στείλει ένα σαφές μήνυμα ότι τέτοιες πρακτικές δεν πρόκειται άλλο να γίνουν ανεκτές στη χώρα μας» είπε, ομολογώντας ανοιχτά ότι γίνονται παρακολουθήσεις.

Στη συνέχεια ο Κυριάκος Μητσοτάκης «έδωσε» τον ανιψιό του Γρηγόρη Δημητριάδη, ο οποίος απομακρύνθηκε μετά τις αποκαλύψεις.

«Κύριε Χατζηνικολάου, εγώ από την πρώτη στιγμή ήμουν πολύ ειλικρινής και ανέλαβα τις ευθύνες μου. Άνθρωποι έφυγαν από τις θέσεις τους, διότι είχαν την πολιτική ευθύνη της εποπτείας αυτής της διαδικασίας».

«Είχαν την πολιτική ευθύνη για ένα πλαίσιο παρακολουθήσεων στο οποίο, παρότι οι παρακολουθήσεις ήταν νόμιμες, δεν τηρήθηκαν οι διαδικασίες με τον τρόπο με τον οποίο προσωπικά θα απαιτούσα. Ανελήφθησαν, λοιπόν, οι πολιτικές ευθύνες. Απομακρύνθηκαν άνθρωποι» σημείωσε σε άλλο σημείο μιλώντας για τους Δημητριάδη και Κοντολέωντα.

Πρόκειται για μία απεγνωσμένη προσπάθεια του πρωθυπουργού να διασωθεί, ωστόσο όπως φαίνεται δύσκολα θα καταφέρει να πείσει ακόμα και τους ίδιους τους υπουργούς και βουλευτές του που διαπιστώνουν ότι πλέον αδειάζει η κλεψύδρα για την κυβέρνηση

Πηγή: avgi.gr