Κυνική ομολογία από το βήμα της Βουλής. Με την πλάτη στον τοίχο δεν έδωσε καμιά απάντηση για το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων

Απολογία ενός «γυμνού» πρωθυπουργού που δεν είχε το σθένος να αναλάβει τις ευθύνες του και να απαντήσει ευθέως για ποιο λόγο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ παρακολουθείτο από την ΕΥΠ, ήταν η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ολομέλεια της Βουλής.

Μάλιστα, ο πρωθυπουργός διατήρησε την αλαζονεία του μόνο όταν επέμεινε ότι τα δημόσια πρόσωπα θα παρακολουθούνται καθώς δεν μπορεί να εξαιρούνται λόγω της ιδιότητάς τους και να νοιώθουν ότι είναι στο απυρόβλητο, υποστηρίζοντας ψευδώς ότι έτσι, μέσω νόμιμων διασυνδέσεων, συνελήφθη η εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή. Αναφορά, που διαψεύστηκε ευθύς αμέσως από τον συνήγορο Πολιτικής Αγωγής Θανάση Καμπαγιάννη με ανάρτησή του.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίστηκε εκνευρισμένος, αποπροσανατολισμένος και με μια ομιλία συνονθύλευμα που πήγαινε από την αποθέωση της ΕΥΠ, σε σενάρια συνωμοσίας με ξένες δυνάμεις, σε επιθέσεις κατά του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα, σε προσπάθεια απαξίωσης του Νίκου Ανδρουλάκη, στις φωτιές στα δάση και στην έξοδο της χώρας από την επιτήρηση.

Διαβάστε ακόμη  “ΚΥΨΕΛΗ Ιδεών & Δράσης” για τον Δήμο Αλεξανδρούπολης”

Για το μέγα σκάνδαλο των υποκλοπών ο Κυριάκος Μητσοτάκης το μοναδικό που ψέλλισε ήταν ότι έγινε ένα λάθος αλλά η παρακολούθηση ήταν νόμιμη. Και ακόμα ότι τα ίδια γίνονται και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. 

Χωρίς να αναλάβει καμιά πολιτική ευθύνη, «έδειξε» για το σκάνδαλο τον εκλεκτό του πρώην διοικητή της ΕΥΠ αλλά και τον ανιψιό του Γρηγόρη Δημητριάδη, λέγοντας ότι παραδέχθηκε το λάθος του και τους αντικατέστησε. Κρυπτόμενος πίσω από την αφελή αιτιολογία… «ένα λάθος έγινε», έφτασε στο σημείο να επιτεθεί στον Νίκο Ανδρουλάκη λέγοντας ότι έχει αρνηθεί να τον συναντήσει και ότι αν επιμένει  ότι δεν ήταν νόμιμη η παρακολούθησή του από την ΕΥΠ, «να προσφύγει σε ελληνικά και ευρωπαϊκά δικαστήρια».

ΠΗΓΗ: avgi.gr