Κυβέρνηση / Πάνω από 400.000 ευρώ στο δεξί χέρι του Μητσοτάκη

Η Ρεβέκα Πιτσίκα, σύμφωνα με τις καταγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., φέρεται μέσω εταιρείας να έχει εισπράξει με απευθείας αναθέσεις συνολικά πάνω από 400.000 ευρώ

Τον νέο σκελετό που βγαίνει από την κυβερνητική ντουλάπα συνθέτουν οι αποκαλύψεις σχετικά με τις απευθείας αναθέσεις στη στενή συνεργάτιδα του πρωθυπουργού Ρεβέκα Πιτσίκα.

Η Ρεβέκα Πιτσίκα, σύμφωνα με τις καταγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., φέρεται μέσω εταιρείας να έχει εισπράξει με απευθείας αναθέσεις συνολικά πάνω από 400.000 ευρώ από ΕΛ.ΤΑ., ΕΡΤ και ΑΔΜΗΕ. Πρόκειται για απευθείας ανάθεση 287.000 ευρώ από τα ΕΛ.ΤΑ. για παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών όσον αφορά την κάλυψη 56-70 θέσεων συμβούλων και ειδικών συνεργατών. Απευθείας ανάθεση ύψους 59.000 ευρώ για παροχή υπηρεσιών στην ΕΡΤ για την ανάπτυξη Ολοκληρωμένου Συστήματος της Απόδοσης του Ανθρώπινου Δυναμικού. Και ανάθεση ύψους 90.000 ευρώ για παροχή υπηρεσιών στον ΑΔΜΗΕ για μοντέλο ικανοτήτων, online testing και συνεντεύξεις.

Θεωρείται πρόσωπο που απολαμβάνει της αμέριστης εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού, καθώς ήταν σύμβουλός του για θέματα αξιολόγησης στελεχιακού δυναμικού. Το 2016, μάλιστα, ανέλαβε την υλοποίηση του Μητρώου Στελεχών, που είχε διαφημιστεί ιδιαίτερα από τη Ν.Δ. ως όχημα ανανέωσης του κομματικού μηχανισμού. «Ενώ οι αποκαλύψεις για τον κ. Πάτση βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, βγαίνει στο φως άλλη μια υπόθεση διασπάθισης δημόσιου χρήματος από άτομα του στενού περιβάλλοντος Μητσοτάκη» σχολίασε σ’ αυτό το φόντο η αξιωματική αντιπολίτευση, αναδεικνύοντας το συμπέρασμα ότι «μέρα με τη μέρα το πλιάτσικο στο δημόσιο χρήμα από τις γαλάζιες ακρίδες του κ. Μητσοτάκη αποκαλύπτεται σε όλη του την έκταση».

Διαβάστε ακόμη  Το πρόγραμμα των προσεχών προβολών και δράσεων της Κινηματογραφικής Λέσχης Αλεξανδρούπολης

Υπέρμαχος της διάλυσης των εργασιακών σχέσεων

Το ιδεολογικοπολιτικό προφίλ της κυρίας Πιτσίκα, όπως αναμενόταν, συμβαδίζει απόλυτα με το στίγμα που έχει εκπέμψει ο Κ. Μητσοτάκης. Σε ομιλία της παλιότερα είχε επικροτήσει το γεγονός ότι οι εναλλακτικές μορφές, όπως η μερική και η προσωρινή απασχόληση, οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου, η εργασία από απόσταση (λόγω παγκοσμιοποίησης) ή από το σπίτι (λόγω τεχνολογίας), αρχίζουν να αποτελούν τη νέα πραγματικότητα στην αγορά εργασίας. Η προσέγγιση αυτή παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς στο βιογραφικό της αναφέρει ότι είναι CEO της People for Business (PfB), μιας εταιρείας που στελεχώνει τις επιχειρήσεις στην Ελλάδα.

Πηγή: avgi.gr