Κυβερνητικός εμπαιγμός πίσω από τη μη λειτουργία του Μικροβιολογικού Εργαστηρίου Φερών

Σε νέα κοινοβουλευτική παρέμβαση προέβη ο Βουλευτής Έβρου Αναστάσιος Δημοσχάκης, καταθέτοντας νέα Γραπτή Ερώτηση προς τον Υπ. Υγείας, για την καθυστερημένη έναρξη του Μικροβιολογικού Εργαστηρίου Φερών και αποκαλύπτοντας τον κυβερνητικό εμπαιγμό πίσω από αυτή την καθυστέρηση

Όπως αναφέρει, ενώ η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας τον είχε διαβεβαιώσει ότι είχε διασφαλιστεί ήδη από τις αρχές του έτους 2021, σε άμεσο χρόνο, η παραμονή του καινούργιου μικροβιολογικού εξοπλισμού στην ιδιοκτησία του Πολυδύναμου Ιατρείου καθώς και το αναγκαίο επιστημονικό προσωπικό, τελικώς δεν έγινε απολύτως τίποτα και μάλιστα για λόγο που συνιστά κοροϊδία. Όπως αποκαλύπτει ο βουλευτής, «δυστυχώς, η εν λόγω υγειονομική μονάδα δεν έχει τεθεί, σε λειτουργία γιατί εκκρεμεί η παραγγελία των αναλώσιμων χημικών αντιδραστηρίων και ενός βιοχημικού οργάνου»!!!!

Διαβάστε ακόμη  Παράπονα πωλητών και καταναλωτών της λαϊκής Αλεξανδρούπολης για την έλλειψη wifi

Στην Ερώτηση ο Βουλευτής ρωτά τον αρμόδιο Υπουργό τον οποίο επισκέφθηκε την Παρασκευή (15/9/23) & λεπτομερώς ενημέρωσε, για την υφιστάμενη κατάσταση αναφορικά με την μη λειτουργία του Μικροβιολογικού εργαστηρίου, τονίζοντας ότι η σύμβαση εργασίας της τεχνολόγου εργαστηρίων που διορίστηκε στο Ιατρείο αυτό, εδώ και δύο έτη, εκπνέει τον προσεχή Νοέμβριο.

Καθώς επίσης εάν υπάρχει ο σχεδιασμός σχετικής έρευνας για καταλογισμό ευθύνης ώστε να γίνουν νέες παρεμβάσεις από την ηγεσία του Υπουργείου για να τεθεί σε λειτουργία, λαμβάνοντας υπόψη τα ιδιαίτερα γεωγραφικά πληθυσμιακά χαρακτηριστικά της περιοχής.