Λαϊκή Συσπείρωση Αλεξανδρούπολης: Προβλήματα πρόσβασης των μόνιμων κατοίκων στο ιστορικό κέντρο της πόλης

Αίτημα για συζήτηση προ ημερησίας διάταξης υπέβαλε η λαϊκή συσπείρωση, σχετικά με την πρόσβαση των μόνιμων κατοίκων και τα προβλήματα που αυτοί αντιμετωπίζουν στις καθημερινές τους μετακινήσεις στην περιοχή του ιστορικού κέντρου της Αλεξανδρούπολης, στο οποίο ενώ οι εργασίες ανάπλασης έχουν περατωθεί και η δημιουργία πεζοδρόμων συνδράμει τα μέγιστα στην διαμόρφωση ελεύθερων χώρων για τους δημότες, φαίνεται πως παράλληλα δυσχεραίνει την μετάβαση των μόνιμων κατοίκων στα σπίτια τους. Ένα πρόβλημα που κατά την αρχική μελέτη του έργου της ανάπλασης στο ιστορικό κέντρο της πόλης, θα έπρεπε να έχει προβλεφθεί.

Κάτι τέτοιο όμως δεν συνέβη ποτέ, με αποτέλεσμα οι μόνιμοι κάτοικοι με ειδικές ανάγκες, οι υπερήλικες, οι ασθενείς καθώς και άλλοι πολίτες που δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας να διαμαρτύρονται, αφού μετά την υφιστάμενη ταλαιπωρία τους κατά τις εργασίες ανάπλασης στο ιστορικό κέντρο, έτρεφαν τον ευσεβή πόθο και την ελπίδα ότι τα εν λόγω προβλήματα θα λύνονταν με την ολοκλήρωση του έργου. Κάτι τέτοιο φυσικά δεν έχει συμβεί ή τουλάχιστον όχι ακόμη. Έτσι οι ίδιοι εκφράζουν εντόνως την δυσαρέσκεια τους, σχετικά με τα ειδικά οχήματα που χρησιμοποιούν και τα οποία δεν μπορούν να προσεγγίσουν τις εισόδους των πολυκατοικιών, στις οποίες διαμένουν.

Διαβάστε ακόμη  ΜέΡΑ25: Επιτρέπουν πάλι το κυνήγι όλων των ζώων που απέμειναν στον καμένο Έβρο

Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η οδός Δικαστηρίων η οποία μετά την ολοκλήρωση των έργων ανάπλασης της και την παραλαβή της, συνοδεύεται από πρωτόκολλο σύμφωνα με το οποίο ορίζεται ως δρόμος ήπιας κυκλοφορίας, δηλαδή (χαμηλής ταχύτητας οχημάτων), ο Δήμος Αλεξανδρούπολης όμως από ότι φαίνεται είχε άλλη άποψη. Έτσι τοποθέτησε απαγορευτικό σήμα στο ύψος του παλαιού δημαρχείου της πόλης. Με απλά λόγια αυτός ο δρόμος χαμηλής ταχύτητας οχημάτων, μετατρέπεται σε πεζόδρομο και ήδη σε αρκετά σημεία του έχουν τοποθετηθεί τραπεζοκαθίσματα.

Φυσικά όπως όλοι γνωρίζετε η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία. Έτσι ευχή όλων καθώς και ελπίδα αποτελεί, οι αρμόδιοι στον δήμο Αλεξανδρούπολης οι οποίοι έχουν λάβει αυτές τις επιεικώς απαράδεκτες αποφάσεις, επιτέλους να συμμορφωθούν. Καθώς δεν είναι δυνατόν το 2023 με τις αποφάσεις που λαμβάνεις, συνειδητά να ευθύνεσαι για την ταλαιπωρία των κατοίκων με ειδικές ανάγκες, των υπερηλίκων και των ασθενών και να μην μεριμνάς προκειμένου η καθημερινότητα αυτών των πολιτών να είναι όσο το δυνατόν περισσότερο ομαλή και απρόσκοπτη.