Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Σουφλίου: Να μην κλείσει το Ταχυδρομείο Λαβάρων

Το κλείσιμο του Ταχυδρομείου Λαβάρων  θα οδηγήσει σε πρόσθετη ταλαιπωρία, οικονομική επιβάρυνση χιλιάδων κατοίκων και ακόμη μεγαλύτερη υποβάθμιση της ευρύτερης περιοχής

Η απαράδεκτη απόφαση για το κλείσιμο του καταστήματος των ΕΛΤΑ είναι το αποτέλεσμα της υλοποίησης της νομοθετικής ρύθμισης (με ημερ. 3/12/2020) που οδηγεί στο κλείσιμο καταστημάτων των ΕΛΤΑ πανελλαδικά, προκειμένου να διευκολυνθούν η ιδιωτικοποίησή τους και η παράδοσή τους σε “στρατηγικό επενδυτή”.

Όπως μάλιστα ομολόγησε ο τότε υπουργός Οικονομικών, στη συζήτηση στη Βουλή, η νομοθετική ρύθμιση της ΝΔ για την ιδιωτικοποίηση των ΕΛΤΑ έρχεται σε συνέχεια της παλαιότερης αντίστοιχης απόφασης της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ για υπαγωγή των ΕΛΤΑ στο Υπερταμείο Αποκρατικοποιήσεων.

Αποδεικνύεται, για άλλη μια φορά, ότι η στρατηγική της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την ιδιωτικοποίηση (δήθεν “απελευθέρωση”) κρίσιμων υπηρεσιών όπως είναι οι ταχυδρομικές και τραπεζικές υπηρεσίες, οι τηλεπικοινωνίες κλπ. -που διαδοχικά εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ- υπηρετεί μόνο τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων.

Οι επιχειρηματικοί όμιλοι ανυπομονούν να αυξήσουν τα κέρδη τους, επεκτείνοντας τη δράση ακόμη και σε κρίσιμες και στρατηγικής σημασίας υπηρεσίες και απαιτούν από τα κόμματα του κεφαλαίου να επιταχύνουν τις αντίστοιχες “μεταρρυθμίσεις”.

Η επιτάχυνση των ιδιωτικοποιήσεων -με μόνους κερδισμένους τους επιχειρηματικούς ομίλους και χαμένους τους εργαζόμενους και κατοίκους- αποτελεί βασικό προαπαιτούμενο για την εφαρμογή της Δανειακής Σύμβασης του Ταμείου Ανάκαμψης, αποκαλύπτοντας ποιων τα συμφέροντα υπηρετούν τα κόμματα που τη στήριξαν στη Βουλή.

Απαιτούμε να γίνει δεκτό το αίτημα των κατοίκων  να μην κλείσει το κατάστημα των ΕΛΤΑ, αλλά να αναβαθμισθεί για να καλύπτει τις ανάγκες των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής.

Ταυτόχρονα, δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε τον αγώνα ενάντια στην πολιτική που θυσιάζει τα δικαιώματα και τις ανάγκες μας και ιδιωτικοποιεί κρίσιμες υποδομές για να αυξηθεί η κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων σε βάρος μας.

                                                                                        Για τη  Λαϊκή Συσπείρωση Σουφλίου

Μιδάλκος Παναγιώτης

Δημοτικός Σύμβουλος