«Λίφτινγκ» στο δικαστικό μέγαρο της Αλεξανδρούπολης

Νέα όψη θα αποκτήσει η αίθουσα ακροατηρίου του δικαστικού μεγάρου Αλεξανδρούπολης, μετά τις εργασίες ανακαίνισης που θα πραγματοποιηθούν το επόμενο διάστημα.

Για αρχή, το Ταμείο Χρηματοδοτήσεως Δικαστικών Κτιρίων ενέκρινε συνολικό ποσό περίπου 15.000 ευρώ για συγκεκριμένες παρεμβάσεις.


Τα προβλήματα στο κτίριο που εδώ και δεκαετίες στεγάζει τις δικαστικές υπηρεσίες της ευρύτερης περιοχής είναι γνωστά και έχουν αναφερθεί αρκετές φορές και από τους εργαζόμενους, αλλά και από τους πολίτες. Άλλωστε, πρόκειται για ένα όμορφο, ιστορικό και αρχιτεκτονικά πολύτιμο κτίριο μεν, το οποίο, χρήζει της αντίστοιχης φροντίδας και προσοχής δε. Σίγουρα το εγκεκριμένο ποσό δεν επαρκεί για να λυθούν τα προβλήματα, που δυσχεραίνουν την καθημερινότητα δικηγόρων, υπαλλήλων και κοινού, αλλά είναι μία κάποια αρχή.

Διαβάστε ακόμη  Δράση Ενημέρωσης για την Προσβασιμότητα και την Εξυπηρέτηση Αναπήρων Ατόμων

Έτσι λοιπόν, αποφασίστηκε να διατεθεί το ποσό των 1.400 ευρώ για την προμήθεια και τοποθέτηση πατώματος, τύπου laminate, στην αίθουσα ακροατηρίου του Δικαστικού Μεγάρου. Επιπλέον, εγκρίθηκε κονδύλι 14.000 ευρώ για την κατασκευή, προμήθεια και τοποθέτηση επίπλων (έδρανα προεδρείου, διαχωριστικό κλπ.) στην ίδια αίθουσα.