Λιμάνι Αλεξανδρούπολης: Αδελφοποίηση με λιμάνι στην Κένυα

Οι λιμένες της Μομπάσα και του Λαμού στην Κένυα πρόκειται να υπογράψουν συμφωνίες αδελφοποίησης με τους ελληνικούς ομόλογους λιμένες του Πειραιά και της Αλεξανδρούπολης, σύμφωνα με πρόσφατο άρθρο της Capital News.

«Η πράξη αυτή θα δημιουργήσει δεσμούς συνεργασίας στον τομέα της ναυτιλίας και του εμπορίου» δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εξωτερικών της Κένυας, Ababu-Terrah Namwamba, όταν επισκέφτηκε το λιμάνι του Πειραιά στην Αθήνα. Εκεί, πραγματοποίησε συνομιλίες με την ανώτατη διοίκηση του λιμανιού υπό την ηγεσία του Αντιπροέδρου του Λιμεναρχείου Πειραιά, Άγγελου Καρακώστα, και του Αναπληρωτή Διευθύνοντος Συμβούλου της Ο.Λ.Π. ΑΕ, Βενγκ Λιν.

Τι συζητήθηκε

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στη σύναψη και υπογραφή σημαντικών μνημονίων, συμπεριλαμβανομένης της συνεργασίας στον τομέα του τουρισμού, της γεωργίας, του αθλητισμού, του πολιτισμού, της διπλωματικής κατάρτισης και της αδελφοποίησης των Λιμένων της Μομπάσας και του Λαμού με αυτά του Πειραιά και της Αλεξανδρούπολης.

Διαβάστε ακόμη  Πού να μην είχατε αφοσιωθεί στα προβλήματα του πολίτη, κύριε Δερμεντζόπουλε…

«Οι συμφωνίες αδελφοποίησης θα διευκολύνουν το εμπόριο για προϊόντα που προέρχονται από την Κένυα και την Ανατολική και Κεντρική Αφρική, όπως λουλούδια, φρούτα και λαχανικά» επεσήμανε ο Γενικός Γραμματέας, χαρακτηρίζοντας την Ελλάδα ως πύλη για την πρόσβαση στις αγορές των Βαλκανίων και της Νότιας Ευρώπης.

Επιπλέον, ο κ. Namwamna υπογράμμισε τη σημασία των συμφωνιών αδελφοποίησης, τονίζοντας ότι πέρα από τη μείωση του κόστους των προϊόντων που θα επιφέρουν, θα ανοίξουν το δρόμο για να συνεργαστεί η Κένυα και η Ελλάδα σε ζητήματα όπως η ανταλλαγή τεχνολογίας και η ασφάλεια στη θάλασσα.