Λιμενικά έργα σε Αλεξανδρούπολη και Σαμοθράκη από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων

Εγκρίθηκε το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων για τη χρηματοδότηση 56 έργων σε δεκάδες λιμάνια όλης της χώρας.  Τα έργα αξίας 4.800.000€ θα γίνουν σε περιοχές που έχουν εντοπιστεί προβλήματα ασφάλειας και αποκατάστασης ζημιών μεταξύ αυτών σε Αλεξανδρούπολη και Σαμοθράκη.

Αναλυτικά τα έργα που προβλέπονται να γίνουν είναι:

-ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΑΝΩΔΟΜΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΚΡΗΠΙΔΩΜΑΤΩΝ ΛΙΜΕΝΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

-ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ – ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ Η/Μ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΕΠΙΒΑΤΙΚΟΥ ΛΙΜΕΝΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

-ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ – ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ Η/Μ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΛΙΜΕΝΑ ΚΑΜΑΡΙΩΤΙΣΣΑΣ Ν.ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ

-ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΦΩΤΟΣΗΜΑΝΤΗΡΩΝ ΔΙΑΥΛΟΥ ΛΙΜΕΝΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

-ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΠΡΟΣΧΩΣΕΩΝ ΣΤΟ ΑΛΙΕΥΤΙΚΟ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΘΕΡΜΩΝ Ν. ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου Νησιωτικής Πολιτικής και Ναυτιλίας τα έργα που αποφασίστηκαν για το 2017 αφορούν στα νησιά της Θάσου, Σάμου, Σκύρου, Κρήτης (για τους λιμένες Σούδας, Χανίων, Κισσάμου Χανίων και Ρεθύμνου), Λευκάδας, Σαλαμίνας, Σαμοθράκης, Σύρου, Λέσβου, Σκοπέλου, Αίγινας, Ύδρας, Σκιάθου, Πάτμου, Κυθήρων, Μυκόνου και Σύμης.

Επίσης, εγκρίθηκαν επενδύσεις σε λιμένες αρμοδιότητας των Οργανισμών Λιμένων Βόλου, Πάτρας, Κέρκυρας, Αλεξανδρούπολης, Ραφήνας και Νομού Ευβοίας και των Λιμενικών Ταμείων Ν. Χανίων και Ν. Φθιώτιδας. Συναφώς, χρηματοδοτήθηκαν οι Δήμοι Αριστοτέλη, Σιθωνίας, Ερμιονίδας, Κορίνθου, Ναυπάκτου, Πύργου, Πύλου, Ακτίου – Βόνιτσας, Μεσολογγίου, Ξηρομέρου και Καλαμάτας δια των Δημοτικών λιμενικών Ταμείων τους. Τέλος, ολοκληρώθηκε η διαδικασία ένταξης της επισκευής και συντήρησης των κτιρίων της 6ης Περιφερειακής Διοίκησης Λιμενικού Σώματος (6ης ΠΕΔΙΛΣ), του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου, του Α΄ Λιμενικού Τμήματος Λίνδου και του Λιμεναρχείου Λέρου, προκειμένου στο επόμενο έτος να χρηματοδοτηθούν στο Π.Δ.Ε. 2018.

Διαβάστε ακόμη  Έβρος: Έφυγε από την ζωή ο πρώην βουλευτής της ΝΔ Θ. Δημοσχάκης

Σημειώνεται τέλος, ότι το Π.Δ.Ε. του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής καλύπτει μόνο μικρής κλίμακας έργα αποκατάστασης και βελτίωσης λιμενικών εγκαταστάσεων και όπως αναφέρθηκε ήδη, δεν επαρκεί για την κάλυψη όλων ακόμα και των μικρής κλίμακας αναγκών.