Λιβύη: Οι δύο Ελληνίδες που έχασαν τη ζωή τους στο φρικτό τροχαίο

Θλίψη έχει σκορπίσει ο θάνατος πέντε μελών της ελληνικής ανθρωπιστικής αποστολής

Θλίψη έχει σκορπίσει ο θάνατος πέντε μελών της ελληνικής ανθρωπιστικής αποστολής που ενεπλάκη σε σφοδρό τροχαίο δυστύχημα, λίγο μετά την άφιξή της στη Λιβύη.

Μεταξύ των πέντε ατόμων που έχασαν τη ζωή τους την Κυριακή, συγκαταλέγονται δύο Ελληνίδες  νοσηλεύτριες του Υγειονομικού των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ειδικότερα, πρόκειται για την επισμηναγό Ευαγγελία Ανδρεαδάκη και την πλωτάρχη Γλυκερία Μεμεκίδου, οι οποίες συμμετείχαν στη μοιραία αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Βεγγάζη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ευαγγελία Ανδρεαδάκη υπηρετούσε ως νοσηλεύτρια στο 251 ΓΝΑ, ενώ η Γλυκερία Μεμεκίδου εργαζόταν στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών.

Οπως μεταδίδει το creta24.gr, η επισμηναγός Ευαγγελία Ανδρεαδάκη, είχε χάσει παλαιότερα τον αδελφό της σε τροχαίο, καθώς και τον θείο της, πιλότο της Πολεμικής Αεροπορίας, εν ώρα καθήκοντος.

Σε ανάρτησή της, που έφερε στο «φως» το cretapost.gr, η επισμηναγός, αναφερόμενη στην επιλογή της να καταταγεί στην Πολεμική Αεροπορία έγραφε: «Ημουν προορισμένη να την υπηρετήσω πριν ακόμα γεννηθώ»

Λιβύη: Οι δύο Ελληνίδες που έχασαν τη ζωή τους στο φρικτό τροχαίο-1

Στο τραγικό δυστύχημα έχασαν επίσης τη ζωή τους, ένα στέλεχος του Ειδικού Τμήματος Αλεξιπτωτιστών της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου καθώς και δύο πολίτες, οι οποίοι, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι παιδιά του προέδρου της ελληνικής κοινότητας Βεγγάζης, Κανάκη Μαναδαλιού, που παρείχαν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους στην αποστολή.

Σημειώνεται πως μέχρι στιγμής το ΓΕΕΘΑ δεν έχει ανακοινώσει τα ονόματα των νεκρών, ούτε τον ακριβή αριθμό των τραυματιών καθώς και το αν υπάρχουν άτομα που δεν έχουν ακόμα διαφύγει τον κίνδυνο.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών έχουν μεταφερθεί 10 από τους 13 συνολικά τραυματίες της ελληνικής αποστολής. Οι υπόλοιποι τρεις βρίσκονται στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας και στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών.

Υπενθυμίζεται πως με απόφαση του υπουργού Εθνικής Αμυνας Νίκου Δένδιακηρύχθηκε τριήμερο πένθος στις Ενοπλες Δυνάμεις.

Πηγή: kathimerini.gr