Στο επόμενο αδειοδοτικό βήμα θα περάσει σύντομα η μονάδα ηλεκτροπαραγωγής από φυσικό αέριο του Ομίλου Κοπελούζου στην Αλεξανδρούπολη. Αυτό συμβαίνει καθώς σύμφωνα με πηγές του ypodomes.com “είναι ζήτημα ημερών” να εγκριθεί η άδεια περιβαλλοντικών όρων από το ΥΠΕΝ.

Το επόμενο βήμα είναι η έκδοση της οικοδομικής άδειας για την έναρξη της κατασκευής του έργου και η επιλογή της εταιρίας που θα αναλάβει το τεχνολογικό κομμάτι ώστε να καταλήξουμε στη λήψη της τελικής επενδυτικής απόφαση (FID).

Μάλιστα η εταιρία DAMCO Energy, η οποία και έχει αναλάβει το έργο, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές βρίσκεται σε συζητήσεις με δύο μεγάλες εταιρίες του εξωτερικού σχετικά με τον technology provider.

Διαβάστε ακόμη  Κλειστή για οχήματα η παραλιακή από Παρασκευή ως Κυριακή

Παρόλαυτα υπάρχει μία κάποια επιφύλαξη σχετικά με την ταχύτητα της έκδοσης της οικοδομικής άδειας, καθώς πρόκειται για γραφειοκρατική διαδικασία και τα “πράγματα πάνε πίσω σε αυτό τον τομέα λόγω των lockdowns”, όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές.

Ωστόσο, η DAMCO Energy παραμένει εντός χρονοδιαγράμματος, με την ολοκλήρωση του έργου να τοποθετείται εντός του 2023 παρά το γεγονός ότι η αρχική πρόβλεψη εκκίνησης των εργασιών αναμενόταν από τα τέλη του προηγούμενου έτους.