Λουκέτο και επίσημα στο Ειδικό Σχολείο Διδυμοτείχου

Τη λύση της σύμβασης με τον ιδιώτη, από τον οποίο ο δήμος μίσθωνε αίθουσα για τη λειτουργία του ειδικού σχολείου Διδυμοτείχου, το οποίο βρίσκεται σε αναστολή λειτουργίας από το σχολικό έτος 2014-2015 έως και σήμερα, αποφάσισε η αρμόδια επιτροπή του δήμου.

Το σχολείο σταμάτησε να λειτουργεί λόγω έλλειψης ικανού αριθμού μαθητών, με αποτέλεσμα να μην λαμβάνει από τότε κρατική επιχορήγηση. Έτσι, από το 2014 ως σήμερα ο δήμος επιβαρύνεται με την καταβολή ενοικίων για ένα σχολείο που δεν λειτουργεί καν. Έτσι, αποφασίστηκε η διακοπή μίσθωσης της αίθουσας, αφού δεν προβλέπεται άμεσα η επαναλειτουργία του.

Διαβάστε ακόμη  Αλεξανδρούπολη- Δ. Παπαστεργίου: «Η Ελλάδα διαθέτει τους επιστήμονες, δημιουργεί τις υποδομές και υπάρχει η πολιτική βούληση να παράξει τεχνητή νοημοσύνη»

Για να επαναλειτουργήσει το Ειδικό Σχολείο Διδυμοτείχου απαιτείται η εγγραφή τουλάχιστον πέντε μαθητών. Αυτή τη στιγμή λειτουργεί το Ειδικό Σχολείο στον οικισμό Θουρίου όπου φοιτούν δύο μαθητές από την περιοχή, καλύπτοντας τις εκπαιδευτικές τους ανάγκες καθώς και τις μετακινήσεις τους με σχολικό λεωφορείο με την επίβλεψη συνοδού.