Εργασίες βελτίωσης της αγροτικής οδού που οδηγεί στον οικισμό από 12 ως 25/10

Έπειτα από συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Δημάρχου Αλεξανδρούπολης Γιάννη Ζαμπούκη στις 15.09.2022 στο Δημαρχείο, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Έβρου Δημήτρη Πέτροβιτς, της διοικητού του Τμήματος Τροχαίας Αλεξανδρούπολης κ. Θεοπούλας Χατζηπαύλου, του Αντιδημάρχου Ποιότητας Ζωής και Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Σάββα Σεφεριάδη, του Προέδρου της κοινότητας Αλεξανδρούπολης κ. Γιάννη Ναϊτίδη, τοπικών φορέων αλλά και κατοίκων του οικισμού της Παλαγίας, με θέμα τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί από τα περιοριστικά μέτρα κυκλοφορίας, εξαιτίας της κατασκευής της Ανατολικής Περιφερειακής Οδού Αλεξανδρούπολης για την εκτέλεση εργασιών στην περιοχή και πιο συγκεκριμένα στις εργασίες της νέας γέφυρας Γ3, ζητήθηκε από το σύνολο των παρευρισκομένων η βελτίωση της αγροτικής οδού βόρεια της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αλεξανδρούπολης.

Μέσω εγγράφου ο Δήμος Αλεξανδρούπολης και το Τμήμα Τροχαίας διαβίβασαν στην υπεύθυνη αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Υποδομών τις παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν στην αγροτική οδό με σκοπό την ασφαλή διέλευση όλων. Η ανταπόκριση της αρμόδιας υπηρεσίας του Υπουργείου Υποδομών ήταν άμεση και θετική και αναμένεται μέσα στις επόμενες ημέρες να ξεκινήσουν εργασίες ασφαλτόστρωσης της οδού και κατασκευής σχαρωτών για την όδευση και απορροή των υδάτων.

Διαβάστε ακόμη  Επουσιώδεις αλλαγές στο νομοσχέδιο για την άρση του απορρήτου

Πιο συγκεκριμένα, από τις 12 έως και τις 25 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθούν εργασίες βελτίωσης της ανώνυμης αγροτικής οδού παραπλεύρως της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας (αποχέτευση ομβρίων, ασφαλτόστρωση κλπ.).

Για τον λόγο μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα η συγκεκριμένη αγροτική οδός θα παραμείνει κλειστή και η κυκλοφορία των οχημάτων από την Αλεξανδρούπολη προς τον οικισμό Παλαγίας θα εκτελείται μέσω της οδού Ηροδότου με στροφή δεξιά σε ανώνυμη δημοτική οδό (προ της εισόδου στην Εγνατία Οδό), η οποία οδηγεί στην Δημοτική Οδό Αλεξ/πολης – Παλαγίας ενώ η κυκλοφορία των οχημάτων από τον οικισμό Παλαγίας προς την Αλεξανδρούπολη θα διεξάγεται είτε μέσω της οδού Αναπαύσεως, είτε από την Δημοτική Οδό Παλαγίας –Αλεξανδρούπολης, μέσω ανώνυμης Δημοτικής Οδού που οδηγεί στην οδό Ηροδότου με αριστερή στροφή (μετά την γέφυρα της Εγνατίας Οδού).

Εξετάζεται δε το ενδεχόμενο μετά το χρονικό πέρας των εργασιών να δοθεί στην κυκλοφορία ως δρόμος διπλής κατεύθυνσης. Να τονιστεί ότι στην οδό Ηροδότου (ύψος κόμβου Κίρκης) έχει τοποθετηθεί εργοταξιακή σήμανση για μειωμένη ταχύτητα καθώς και Καθρέφτης Ελέγχου Κυκλοφορίας στο κόμβο της Κίρκης.