Λύση στο πρόβλημα στέγασης του Συλλόγου Ατόμων με Αναπηρία

Μετά από πολλούς μήνες ταλαιπωρίας και αναμονής, φαίνεται πως ήρθε η ώρα της αποκατάστασης και της ανακούφισης για τον Νομαρχιακό Σύλλογο Ατόμων με Αναπηρία Έβρου. Όπως είναι γνωστό, ο χώρος στον οποίο στεγάζονταν εδώ και χρόνια στο παλιό νοσοκομείο, τον οποίο μάλιστα είχαν διαμορφώσει με δικά τους έξοδα και τη βοήθεια ιδιωτών, βρέθηκε να είναι χωρίς ρεύμα και να μην καλύπτει ούτε τις βασικές ανάγκες τους.

Τελικώς, φαίνεται πως ο Δήμος Αλεξανδρούπολης θα δώσει τη λύση στο πρόβλημα. Όπως αποφασίστηκε στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, θα παραχωρηθεί δωρεάν, κατά χρήση, χώρος στο κτίριο του «Πολυκοινωνικού» στην οδό Καρτάλη. Συγκεκριμένα, προτάθηκε η μία εκ των δύο αιθουσών, που βρίσκονται στη βόρεια πλευρά του κτιρίου, για τρία χρόνια, για την κάλυψη των αναγκών του Συλλόγου, οι οποίες είναι αυξημένες και προκειμένου να διευκολυνθεί στο σημαντικό έργο που παράγει.

Η παραχώρηση έγινε υπό την αίρεση ότι η εν λόγω παραχώρηση θα εγκριθεί από το Διοικητικό Συμβούλιο του Πολυκοινωνικού και με την υποχρέωση, οποτεδήποτε, ζητηθεί από το Δήμο, να του αποδοθεί, άμεσα, χωρίς κανένα όρο και στην ίδια κατάσταση, στην οποία βρίσκεται, κατά τον χρόνο της παράδοσης του. Παράλληλα, ο Δήμος δεσμεύεται να ανανεωθεί ο χρόνος της δωρεάν χρήσης του χώρου από το Σύλλογο, εφόσον δεν υπάρξει ανάγκη για ιδία χρήση, μετά την πάροδο της τριετίας.