Μ.Γκουγκουσκίδου : Ο Δήμαρχος, κ.Μαυρίδης, διπρόσωπος όπως πάντα, ενώ γνωρίζει, συναλλάσσεται συνεχώς με την κυβέρνηση κρατώντας την τοπική κοινωνία σε ύπνωση.

Αιχμηρή και ιδιαίτερα επικριτική με αυστηρό λόγο είναι σε γραπτή δήλωσή της η επικεφαλής της παράταξης “Δήμος Ορεστιάδας/τόπος να ζω”, Μαρία Γκουγκουσκίδου, χαρακτηρίζοντας “διπρόσωπο” τον κ. Μαυρίδη, “που αλλάζει προσωπείο“ και ενώ όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στη δήλωση , ο Δήμαρχος Ορεστιάδας κ. Βασίλης Μαυρίδης, διπρόσωπος όπως πάντα, ενώ γνωρίζει, όπως πάντα σαν Ιανός, ενώ γνωρίζει, διαβουλεύεται, ενημερώνεται, συναλλάσσεται συνεχώς με την κυβέρνηση και τους υπουργούς της, με τους βουλευτές, με τη διοίκηση των δομών στο Φυλάκιο, με τους εργολάβους των έργων και των υπηρεσιών στις δομές αυτές, χωρίς να αντιδρά, αλλά αντίθετα κρατώντας την τοπική κοινωνία σε ύπνωση, μόλις οι εξελίξεις γίνονται ορατές και υπάρχουν αντιδράσεις, αλλάζει ξαφνικά προσωπείο και πρωτοστατεί στις κινητοποιήσεις.

Αναλυτικά το ΔΤ: 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΣΤΟ ΦΥΛΑΚΙΟ

Είμαστε θεατές αυτές τις ημέρες μιας ακόμα πράξης του Θεάτρου του Παραλόγου που διαδραματίζεται τα τελευταία χρόνια στον Δήμο Ορεστιάδας.

Ο Δήμαρχος, κ. Βασίλης Μαυρίδης, διπρόσωπος όπως πάντα σαν Ιανός, ενώ γνωρίζει, διαβουλεύεται, ενημερώνεται, συναλλάσσεται συνεχώς με την κυβέρνηση και τους υπουργούς της, με τους βουλευτές, με τη διοίκηση των δομών στο Φυλάκιο, με τους εργολάβους των έργων και των υπηρεσιών στις δομές αυτές, χωρίς να αντιδρά, αλλά αντίθετα κρατώντας την τοπική κοινωνία σε ύπνωση, μόλις οι εξελίξεις γίνονται ορατές και υπάρχουν αντιδράσεις, αλλάζει ξαφνικά προσωπείο και πρωτοστατεί στις κινητοποιήσεις.

Ποιο δημοτικό συμβούλιο θα συγκαλέσει τώρα, εκ των υστέρων, ο κ. Μαυρίδης; Αυτό που του ζητάμε επίμονα όλες οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης να συγκαλέσει εδώ και δέκα μήνες και μας εμπαίζει; Και ποιον υπουργό θα καλέσει στο δημοτικό συμβούλιο; Αυτόν που περιμένουμε εδώ και ένα χρόνο; Να μας πει τι; Ότι άλλο πράγμα είναι η δυναμικότητα και άλλο η χωρητικότητα; Και ότι από εδώ και πέρα η κυβέρνηση θα κρατηθεί στα όρια της δυναμικότητας, παρά το γεγονός ότι θα έχει υπερδιπλάσια χωρητικότητα, ενώ γνωρίζουμε ότι μέχρι σήμερα ξεχείλωνε τη δυναμικότητα αδιαφορώντας για την υποπολλαπλάσια χωρητικότητα, στοιβάζοντας τον ένα μετανάστη πάνω στον άλλο;

Διαβάστε ακόμη  Περιμένοντας απαντήσεις που φαίνεται μάλλον πως θα αργήσουν...

Και επίσης ποιο δημοτικό συμβούλιο θα συγκαλέσει ο κ. Μαυρίδης; Αυτό που δεν έχει προεδρείο; Διότι ενώ μας «έσυρε» σε μία άκυρη διαδικασία, στην οποία απλά επικυρώσαμε χωρίς ψηφοφορία την εκλογή του προέδρου, αφού δεν είχαμε υποψήφιο πρόεδρο από την αντιπολίτευση, στη συνέχεια πραγματοποίησε την ανήθικη ψευδή ανάρτηση στο προσφιλές του μέσο κοινωνικής δικτύωσης, την οποία ακόμα δεν έχει ανακαλέσει παρά τις διαμαρτυρίες μας, ότι ο υποψήφιος πρόεδρός του εκλέχθηκε με 28 ψήφους επί 28 παρόντων.

Και τέλος, ας μη γελιόμαστε, κάποια από τα πρόσωπα που βλέπουμε σήμερα να κάνουν ότι μαλώνουν για τις δομές στο Φυλάκιο, είναι φίλοι, συνεργάτες, συναγωνιστές. «Προχθές» αγωνίζονταν όλοι με πάθος να κερδίσει ο κ. Μαυρίδης τις δημοτικές εκλογές, «χθες» μοίραζαν θέσεις εργασίας στις εργολαβίες έργων, υπηρεσιών φύλαξης, σίτισης, καθαριότητας που έχουν αναλάβει οι γνωστές εταιρίες στις δομές, «σήμερα» αντιδικούν, «αύριο» θα ενωθούν και πάλι στον κοινό αγώνα. 

Ορεστιάδα, 15 Ιανουαρίου 2022

ΔΗΜΟΣ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ | ΤΟΠΟΣ ΝΑ ΖΩ

Μαρία Γκουγκουσκίδου