Μ.Μαλτέζος : Ερχεται «ψαλίδι» σε συντάξεις χηρείας και αναπηρικές

Αναφορά στο ψαλίδι που έρχεται στις συντάξεις χηρείας και αναπηρίας με τον ερχομό του νέου χρόνου από την κυβέρνηση Μητσοτάκη, έκανε ο εκπρόσωπος των Προοδευτικών Οικονομολόγων Ελλάδας, κύριος Μενέλαος Μαλτέζος. Συγκεκριμένα λέει πως στο παρά πέντε του νέου χρόνου  ο υφυπουργός Εργασίας με διευκρινιστική εγκύκλιο για τις μειώσεις και  αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο περικοπών και στους νυν συνταξιούχους. 

Διαβάστε αναλυτικά ποιους αφορά και ποιες συντάξεις θα επηρεάσει η περικοπή. 

Ποδαρικό με «ψαλίδι» για αρκετές χιλιάδες διπλοσυνταξιούχους που εισπράττουν μια σύνταξη από δικό τους δικαίωμα (π.χ. γήρατος ή αναπηρίας) και μια σύνταξη χηρείας κάνει το 2022.

Στο παρά πέντε του νέου έτους, ο υφυπουργός Εργασίας με διευκρινιστική εγκύκλιο για τις μειώσεις και  αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο περικοπών και στους νυν συνταξιούχους.

Χαμένη βγαίνει μερίδα διπλοσυνταξιούχων οι οποίοι λαμβάνουν μια σύνταξη από δικό τους δικαίωμα (π.χ. γήρατος ή αναπηρίας) και μια σύνταξη λόγω θανάτου (σύνταξη χηρείας) – Χάνουν έως και 268 ευρώ από την Πρωτοχρονιά.

Η εγκύκλιος ανακοινώθηκε λίγο πριν εκπνεύσει το 2021 η οποία φέρει την υπογραφή του υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Πάνου Τσακλόγλου. Δημοσιοποιήθηκε… στις 30 Δεκεμβρίου, με στόχο να περάσει κάτω από τα ραντάρ των ΜΜΕ, δηλαδή όταν ήδη είχε κλείσει η ύλη στα πρωτοχρονιάτικα φύλλα των εφημερίδων και τα εορταστικά προγράμματα των ηλεκτρονικών και τηλεοπτικών ΜΜΕ απέκλειαν, όπως άλλωστε το απέδειξαν, οποιονδήποτε επικριτικό σχολιασμό στις κυβερνητικές ρυθμίσεις