Μ. Μπεμπένης / “Αιτία Πολέμου” εάν κλείσει το κατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς στις Φέρες. 

Για το επόμενο ομαδικό κλείσιμο καταστημάτων της Τράπεζας Πειραιώς μίλησε ο  πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων της Τράπεζας Πειραιώς, Μανώλης Μπεμπένης, στην Ερτ Ορεστιάδας, εξηγώντας πως  και το κατάστημα στις Φέρες είναι σε μια διαδικασία απαξίωσης. Τόνισε πως ο σχεδιασμός είναι το ομαδικό κλείσιμο, περίπου 20-25 καταστημάτων, αρχές η μέσα καλοκαιριού και φαίνεται πως μέσα σε αυτά, συμπεριλαμβάνεται και το κατάστημα των Φερών.   

Η εξέλιξη αυτή θα αποτελέσει «αιτία πολέμου», καθώς «το κατάστημα των Φερών βρίσκεται σε μια εθνικά ευαίσθητη περιοχή, και αντί να αποψιλώνεται θα έπρεπε να πριμοδοτείται, συνέχισε ο κ. Μπεμπένης. 

Ο κύριος Μπεμπένης ουσιαστικά κατήγγειλε στη συνέχεια την χρηματοδότηση των τραπεζών από το ελληνικό κράτος και ειδικότερα τη χρηματοδότηση της Τράπεζας Πειραιώς λέγοντας χαρακτηριστικά : οι τράπεζες, εδώ και τρία χρόνια, έχουν μπει σε ένα μπαράζ βίαιης συρρίκνωσης του δικτύου τους, με απώτερο στόχο τη μείωση των λειτουργικών εξόδων. «Δεν έχουν το δικαίωμα να συμπεριφέρονται σαν ιδιωτική επιχείρηση, τη στιγμή που, τρεις φορές οι άλλες τράπεζες και τέσσερις η “Πειραιώς”, έχουν ανακεφαλαιοποιηθεί με χρήματα του Έλληνα φορολογούμενου». 

Διαβάστε ακόμη  Αλλαγές στα σχολικά ωράρια – Τι ώρα θα φεύγουν οι μαθητές από τα ολοήμερα Δημοτικά

Στις κινητοποιήσεις που προγραμματίζει το επόμενο διάστημα ο Σύλλογος των εργαζόμενων, καλεί τους φορείς και την τοπική κοινωνία να εναντιωθούν να αντιδράσουν και συμπαρασταθούν στον αγώνα τους .