Μαγειρική από τα παιδιά της Άρσις Αλεξανδρούπολης!

Το φαγητό, είναι γνωστό, φέρνει τους ανθρώπους ακόμη πιο κοντά. Η διαδικασία της μαγειρικής ενός φαγητού και η κατανάλωσή του, γύρω από το ίδιο τραπέζι, γίνεται αφορμή για συζητήσεις,, εξομολογήσεις, στιγμές ευτυχίας και θαλπωρής. Αυτό ακριβώς, και άλλα πολλά, επιτυγχάνουν κάθε Κυριακή οι άνθρωποι και φιλοξενούμενοι της «Άρσις» στην Αλεξανδρούπολη, μαγειρεύοντας και δοκιμάζοντας γεύσεις από όλο τον κόσμο.

Οι έφηβες φιλοξενούμενες, οι οποίες διαμένουν στη Δομή Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων “Φρίξος” της Άρσις στην Αλεξανδρούπολη, συγκροτούν και οργανώνουν την Ομάδα Διαπολιτισμικής Κουζίνας. Με πολύ μεράκι, δημιουργικότητα, εξαιρετική συνεργασία και αγάπη για την τέχνη της μαγειρικής, μοιράζονται νέες γεύσεις, ενθαρρύνοντας έτσι τη γόνιμη αλληλεπίδραση μεταξύ πολιτισμών και κουλτούρων.

Διαβάστε ακόμη  «Πώς θα ζήσουμε καλύτερα;» – Tο νέο προεκλογικό σποτ του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ με αφορμή τις εκλογές δημοσίευσε ο Α. Τσίπρας

Την περασμένη Κυριακή, οι φιλοξενούμενες μαγείρεψαν τα Σομαλικά sambuus (samosa), που είναι χειροποίητες πίτες με πικάντικη γέμιση. Το αποτέλεσμα ήταν εξαιρετικό ενώ παράλληλα αναδείχθηκε και ως ένα από τα πιο δημοφιλή και περιζήτητα πιάτα στη Δομή!

«Συνεχίζουμε δυναμικά και δημιουργικά την ομάδα Διαπολιτισμικής Κουζίνας, και διασφαλίζουμε την αλληλεπίδραση ανάμεσα στους διάφορους πολιτισμούς χωρίς να εξαφανίζεται η ιδιαίτερη ταυτότητα κανενός» αναφέρει στο μήνυμά της η Άρσις Αλεξανδρούπολης.