«Μαλλιά-κουβάρια» Ποϊραζίδου-Ιντζεπελίδου για εργαζόμενους του Πολυκοινωνικού που είναι απλήρωτοι 7 μήνες

Εδώ και 7 μήνες παραμένουν απλήρωτοι 17 εργαζόμενοι του Πολυκοινωνικού, με την πρόεδρό του Αλεξάνδρα Ποϊραζίδου να αποδίδει ευθύνες τόσο στην ταμειακή υπηρεσία του Δήμου, όσο και προσωπικά στην ίδια Αντιδήμαρχο Οικονομικών Ελένη Ιντζεπελίδου. Μάλιστα, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρη Κολιό, η κα Ποϊραζίδου τόνισε πως η Αντιδήμαρχος, αλλά και όλοι όσοι εμπλέκονται στην υπόθεση, πρέπει να ζητήσουν συγνώμη από αυτές τις 17 οικογένειες για την ταλαιπωρία που έχουν υποστεί. Η εξέλιξη αυτή έχει προκαλέσει σοβαρούς τριγμούς στην ήδη εύθραυστη ενότητα της δημοτικής αρχής του Γιάννη Ζαμπούκη, με το κλίμα στο δημαρχιακό μέγαρο να είναι εξαιρετικά βαρύ.

Η υπόθεση αφορά τις προσλήψεις διαφόρων ειδικοτήτων που έγιναν από το Πολυκοινωνικό, τον περασμένο Μάιο. Τότε, έληξαν οι συμβάσεις των υπαλλήλων που είχαν προσληφθεί λόγω της πανδημίας. Μετά από συνεννόηση με το Υπουργείο Εσωτερικών, η διοίκηση του νομικού προσώπου προχώρησε στην ανανέωση 41 συμβάσεων, σε δύο φάσεις, με την αιτιολογία ότι επειδή ο δήμος ήταν λόγω των πλημμυρικών φαινομένων του χειμώνα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, παρέχονταν από τη νομοθεσία η δυνατότητα για ανανέωση των συμβάσεων των εργαζομένων για ακόμη 8 μήνες. Ωστόσο, όταν τα πρώτα εντάλματα έφτασαν στο ταμείο του Δήμου, δεν εγκρίθηκαν οι πληρωμές για 11 από τους 41 εργαζόμενους.

«Η δικαιολογία ήταν ότι δεν μπορούμε να προσλάβουμε τέτοιες ειδικότητες, όμως, κάποιες από αυτές τις ειδικότητες, που δεν εγκρίθηκαν για τους 11, υπήρχαν μέσα στους 30 για τους οποίους εγκρίθηκε η πληρωμή», σημείωσε η κα Ποϊραζίδου, λέγοντας πως μετά από απάντηση του ΥΠΕΣ για το θέμα, το Πολυκοινωνικό δικαιώνεται πλήρως, καθώς οι προσλήψεις κρίθηκαν ως σύννομες. Ωστόσο, όπως αναφέρει η ίδια, ούτε μετά την απάντηση του Υπουργείου, εγκρίθηκαν τα εντάλματα, με αποτέλεσμα 17 υπάλληλοι να παραμένουν απλήρωτοι από τον Μάιο. Η θετική εξέλιξη είναι ότι μετά από διαδικασίες που κίνησε η διοίκηση του νομικού προσώπου, αναμένεται να γίνουν οι πληρωμές πριν τα Χριστούγεννα.

Διαβάστε ακόμη  Στον Έβρο βρέθηκε σήμερα ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας

Η κα Ποϊραζίδου απέδωσε «σωρεία λαθών στο ταμείο του Δήμου», λέγοντας πως δεν γνωρίζει αν αυτό οφείλεται σε άγνοια, ή σε κάτι άλλο. «Το καλύτερο είναι η άγνοια, το χειρότερο να κάνουν ανηλεή πόλεμο στο Πολυκοινωνικό… Έχει δικαίωμα ο ταμίας αν κάτι δεν του αρέσει ή δεν είναι σύννομο να κάνει αμφισβήτηση. Όμως, σε έξι μήνες, δεν είναι δυνατόν να έχουν γίνει άπειρες αμφισβητήσεις ή ξαφνικά όλα να είναι παράνομα, ενώ μέχρι τώρα όλα ήταν σύννομα… Εφόσον ήταν νόμιμες οι προσλήψεις, όπως ορίζει το ανώτερο όργανο, το Υπουργείο Εσωτερικών, όφειλαν να πληρώσουν. Αν δεν το ήξεραν πριν, γιατί το συνεχίζουν τώρα; Τους καλώ όλους, συμπεριλαμβανομένης της Αντιδημάρχου να ζητήσουν συγνώμη γιατί ξημερώνουν Χριστούγεννα και δεν ξέρουν αυτοί οι εργαζόμενοι αν θα έχουν λεφτά να πάρουν ένα κιλό κρέας. Να βγουν και να ζητήσουν συγνώμη. Δεν το παίρνω πίσω. Δεν είμαι εδώ για ψηφοθηρικούς λόγους, ήρθα για να αφήσω πράγματα… Μετά το δεύτερο ‘εντέλλεσθε’ που έκανα, οι εργαζόμενοι θα πληρωθούν. Το ταμείο πρέπει να πληρώσει ή να κάνει αμφισβήτηση. Δεν μπορεί να σέρνει το θέμα για 7 μήνες».

Επιπλέον, η κα Ποϊραζίδου στράφηκε εναντίον του προέδρου του συλλόγου εργαζομένων του Δήμου Δημήτρη Παπαδόπουλο, κατηγορώντας τον για μένος εναντίον του Πολυκοινωνικού, το οποίο, όπως είπε, τον κρατά στην επιφάνεια. Παράλληλα, κατήγγειλε πως ο ίδιος δεν θέλει τη διαφάνεια, αφού προσέφυγε στην Αποκεντρωμένη ζητώντας να ακυρωθεί απόφαση του Δημάρχου,  με την οποία ορίζονταν τεχνικός σύμβουλος για τη διενέργεια διαχειριστικού ελέγχου στον στόλο του Δήμου.