Αρχική ΕΛΛΑΔΑ Μαλτέζος: Τα Γλυπτά του Παρθενώνα στον βωμό των πολιτικών παιχνιδιών της κυβέρνησης...

Μαλτέζος: Τα Γλυπτά του Παρθενώνα στον βωμό των πολιτικών παιχνιδιών της κυβέρνησης Μητσοτάκη

«Προσωπικά θα ήθελα πολύ εν ζωή να δω την επιστροφή και της Νίκης της Σαμοθράκης απ’ το Μουσείο του Λούβρου στον φυσικό της χώρο στο Νησί. Η πολιτική της ανταλλαγής αρχαιοτήτων, μέσω του δανεισμού, συνιστά υποχώρηση από την εθνική γραμμή για την επιστροφή τους»

Μέσω παρέμβασης του ο υποψήφιος βουλευτής Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Μενέλαος Μαλτέζος, αναφέρθηκε στο θέμα του δανεισμού των Γλυπτών του Παρθενώνα από το Βρετανικό Μουσείο:

«Η αείμνηστη Μελίνα Μερκούρη ως υπουργός πολιτισμού της Ελλάδας το 1982 με ομιλία της στο Μεξικό, στην αρμόδια επιτροπή της UNESCO, άνοιξε επισήμως το ζήτημα της διεκδίκησης σε διεθνές επίπεδο των Γλυπτών Μαρμάρων του Παρθενώνα τονίζοντας ότι δεν υπάρχουν Ελγίνεια Μάρμαρα.

Αυτές τις ημέρες υπάρχει ένας ΚΑΤΑΙΓΙΣΜΟΣ δημοσιευμάτων σε μεγάλα διεθνή ΜΜΕ, αλλά κυρίως σε βρετανικά, εσχάτως όλο και πιο συχνά στο Bloomberg, περί επικείμενης συμφωνίας Ελλάδας – Βρετανικού Μουσείου για μερική επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα αποκαλύπτει το μίγμα κυνισμού και πανικού που έχει καταλάβει την κυβέρνηση και ιδιαίτερα το μέγαρο Μαξίμου.

Η διοχέτευση μιας πανσπερμίας πληροφοριών και διαρροών που καλλιεργούν προσδοκίες για την υλοποίηση ενός συλλογικού οράματος δεκαετιών έχουν υποβολείς τον πρωθυπουργό και το επικοινωνιακό επιτελείο του. Οι αθεόφοβοι δεν διστάζουν να παίξουν στα ζάρια του προεκλογικού τους παιγνιδιού ακόμη και την αποκατάσταση της συνοχής του κορυφαίου και οικουμενικής αξίας μνημείου, του Παρθενώνα. Τα ¨πετσωμένα¨ υποβολιμαία δημοσιεύματα αναδεικνύουν τον τυχοδιωκτισμό του Κυριάκου Μητσοτάκη που, προκειμένου να προσθέσει ένα προεκλογικό σύνθημα, ένα τηλεοπτικό σποτ της Ν.Δ., μια διακοσμητική φωτογραφία στα φυλλάδια του κυβερνώντος κόμματος ρισκάρει να εξευτελίσει και να καταστρέψει μια μακρόχρονη, δίκαιη και διεθνώς υποστηριζόμενη διεκδίκηση γύρω από την οποία συντάσσονται όλο το πολιτικό σύστημα της χώρας και η συντριπτική πλειονότητα της ελληνικής κοινωνίας.

Προσωπικά θα ήθελα πολύ εν ζωή να δω την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα από το Βρετανικό Μουσείο πίσω στην Ακρόπολη και της Νίκης της Σαμοθράκης απ’ το Μουσείο του Λούβρου στον φυσικό της χώρο στο Νησί. Αυτή όμως η πολιτική της ανταλλαγής αρχαιοτήτων ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Βρετανία που υποκρύπτει την αναγνώριση, μέσω του δανεισμού, της ιδιοκτησίας των Γλυπτών του Παρθενώνα στο Βρετανικό μουσείο, συνιστά υποχώρηση από την εθνική γραμμή για την επιστροφή τους.

Μετά το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της efsyn.gr και την καθολική αντίδραση της κοινωνίας, δυστυχώς στην ανακοίνωση του υπουργείου δεν διαβάσαμε καμία ουσιαστική διάψευση για τα δημοσιεύματα του ξένου Τύπου για το deal Μητσοτάκη, αλλά απεναντίας διαβάσαμε ότι για όλα φταίει η κορυβαντιούσα αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ_ΠΣ. ΙΣΩΣ ΑΞΙΖΕΙ να θυμίσουμε στον κυνικό πρωθυπουργό τη ρήση του ποιητή: «Σε τούτα εδώ τα μάρμαρα κακιά σκουριά δεν πιάνει».

Η σκουριά των υποκλοπών, της «αρπαγής» του δημόσιου χρήματος, της βουλιμικής συμπεριφοράς των βουλευτών Ν.Δ Πάτση, Χειμάρα, Καππάτου και Μαραβέγια, της ενεργειακής κερδοσκοπίας, της ενδημικής αισχροκέρδειας, της αστυνομικής βίας, της επικοινωνιακής εκμετάλλευσης του προσφυγικού έχει κάτσει όλη στα μάρμαρα του Μαξίμου»

Διαβάστε ακόμη  Καιρός: Αισθητή πτώση της θερμοκρασίας νεφώσεις και τοπικές βροχές