Ματαίωση εκδηλώσεων, μάσκες παντού και διπλή σε ΜΜΜ – σούπερ μάρκετ: Όλα τα νέα μέτρα


Ραγδαία εξέλιξη με τα νέα μέτρα. Τι αλλάζει άμεσα, τι από 3 Ιανουναρίου.

Νέα στροφή με άμεσα νέα μέτρα τα οποία θα ανακοινώσει και θα εξειδικεύσει την Πέμπτη ο υπουργός Υγείας. Σύμφωνα με πληροφορίες τα πρώτα μέτρα που θα εφαρμοστούν άμεσα είναι:

-Ματαίωση όλων των μαζικών εορταστικών εκδηλώσεων σε ανοικτούς χώρους (φεστιβάλ, events κλπ)

-Υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους

-Υποχρεωτική μάσκα αυξημένης προστασίας KN-95 ή διπλή στα σούπερ μάρκετ και Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

-Όσοι ταξιδιώτες έρχονται στην Ελλάδα, σε όλες τις πύλες της χώρας την 2η και την 4η μέρα μετά την άφιξή του θα υποβάλλονται υποχρεωτικά σε τεστ.

Πρόκειται για την εισήγηση των ειδικών που συνεδρίασε σήμερα, ώστε να εξετάσει όλες τις εξελίξεις σε σχέση με τη μετάλλαξη Ομικρον. Όμως δεν έμειναν μόνο εκεί και αποφάσισαν μέτρα και από την 3η Ιανουαρίου.

Αυτά είναι: 

-Περιορισμοί στη λειτουργία ωραρίων σε εστίαση και διασκέδαση

-Περιορισμοί ατόμων ανά τ.μ σε κλειστούς χώρους

-Επέκταση τηλεργασίας

Για τα παραπάνω είχε αναφερεθεί ο υπουργός Υγείας από τη Βουλή σημειώνοντας: «Είναι μία ξεκάθαρη θέση της κυβέρνησης -συνεδριάζει αυτή τη στιγμή η ειδική επιτροπή- ότι μετά τις γιορτές θα υπάρχει οπωσδήποτε ένα πλαίσιο περιοριστικών μέτρων. Η Επιτροπή θα εισηγηθεί τα περιοριστικά μέτρα και η κυβέρνηση θα πάρει τις τελικές της αποφάσεις για να μπορέσουμε να ελέγξουμε την πανδημία», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Πλεύρης, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του στην Ολομέλεια, με «ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας και την προστασία της δημόσιας υγείας και άλλες επείγουσες διατάξεις».

Διαβάστε ακόμη  7 μήνες μετά τις φωτιές, η απόφαση Κελέτση για ανασύσταση του Μελισσοκομικού Πάρκου Σουφλίου

«Παρακολουθούμε κάθε μέρα τα δεδομένα, η βούληση της κυβέρνησης, όπως αποτυπώθηκε και χθες από τον πρωθυπουργό, είναι τα μέτρα να ισχύουν μετά τις γιορτές. Θα εξετάσουμε τι μέτρα θα πάρουμε μετά την εισήγηση της επιτροπής τις επόμενες μέρες», ανέφερε ο κ. Πλεύρης και πρόσθεσε: ««Υπάρχει μία στενή παρακολούθηση της κατάστασης και αναλόγως των στοιχείων που θα έχουμε θα προσδιορίσουμε και τις αποφάσεις μας, με βούληση όμως να γίνει κανονικά το διάστημα αυτό των εορταστικών εκδηλώσεων με το ισχύον πλαίσιο».

Πηγή : iEidiseis.gr