Ενώ είθισται οι νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε όλους τους Δήμους να ξεκινούν την εφαρμογή τους πρωινές ώρες, η δημοτική αρχή του Γιάννη Ζαμπούκη πρωτοτυπεί και πάλι. Όπως ενημέρωσε τους πολίτες, με ανακοίνωσή της, σήμερα ήταν η τελευταία μέρα που η Κύπρου λειτούργησε ως πεζόδρομός. Από τα μεσάνυχτα, ο πεζόδρομος γίνεται δρόμος και τα οχήματα επανέρχονται! Μπορεί η αλλαγή να γίνεται μέσα στη μαύρη νύχτα για να είναι πιο ομαλή η μετάβαση, ίσως όμως δεν είναι παράλογο να υποθέσει κανείς πως η δημοτική αρχή στοχεύει στη λιγότερη δυνατή δημοσιότητα της στιγμής που ένας πεζόδρομος καταργείται με συνοπτικές διαδικασίες. Εξάλλου, η απόφαση έχει προκαλέσει αρνητικά σχόλια, μάλιστα και μέσα στο Δημαρχείο, και ίσως υπάρχει φόβος ότι η είδηση θα ξεπεράσει τα όρια των τοπικών ΜΜΕ και  το θέμα να λάβει και πάλι πανελλαδικές διαστάσεις. 

Διαβάστε ακόμη  Με 73€ το τεμάχιο προμηθεύτηκε μάσκες η περιφέρεια ΑΜΘ

Η ανακοίνωση του Δήμου αναφέρει συγκεκριμένα : « Σε ισχύ από απόψε στις 12 τα μεσάνυχτα το ειδικό καθεστώς κίνησης οχημάτων προσπέλασης για την οδό Κύπρου

Από απόψε στις 12 μεσάνυχτα τίθεται σε εφαρμογή η υπ. αριθμ. 67/2020 απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Αλεξανδρούπολης, σύμφωνα με την οποία ισχύει για την οδό Κύπρου ειδικό καθεστώς κίνησης οχημάτων προσπέλασης (κίνηση με φορά από Λ. Δημοκρατίας έως την οδό Β. Αλεξάνδρου).

Η κίνηση των οχημάτων θα γίνεται με όρους ασφαλείας που προβλέπονται για τους λοιπούς πεζοδρόμους στον Κανονισμό, ήτοι η ταχύτητα κίνησης δε θα υπερβαίνει την ταχύτητα κίνησης των πεζών, οι οποίοι έχουν προτεραιότητα σε κάθε περίπτωση».