Με αποδοκιμασίες υποδέχτηκαν οι εργαζόμενοι τον Μητσοτάκη στο Γ.Ν.Θ Παπανικολάου.

Διαμαρτυρία υγειονομικών έξω από νοσοκομείο "Παπανικολάου" στην Θεσσαλονίκη κατά την επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο νοσηλευτικό ίδρυμα, το Σάββατο 24 Απριλίου 2021. (ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ)


Με αποδοκιμασίες από τη μια και υπερβολική αστυνόμευση από την άλλη υποδέχτηκαν οι εργαζόμενοι τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη  στο  Γ.Ν.Θ Παπανικολάου , σήμερα το πρωί κατά την επίσκεψη του στη Θεσσαλονίκη. 

Παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου και τα μέλη της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Θεσσαλονίκης διαμαρτυρήθηκαν έντονα για τον εμπαιγμό και τη φιέστα του Πρωθυπουργού αφού όπως ισχυρίζονται οι ίδιοι, για τις 18 νέες κλίνες ΜΕΘ που εγκαινιάζει ο Πρωθυπουργός, έγιναν ελάχιστες προσλήψεις σε σχέση με τις ανάγκες που προκύπτουν και λόγω πανδημίας .  Συγκεκριμένα δεν έγιναν παρά μόνο λίγες προσλήψεις ανειδίκευτου, επικουρικού νοσηλευτικού προσωπικού, ενώ απαιτούνται τουλάχιστον 100 εξειδικευμένοι εργαζόμενοι.

Όπως δηλώνουν οι εργαζόμενοι χαρακτηρίστηκα : “Υποδεχόμαστε” τον Πρωθυπουργό στο Γ.Ν.Θ Παπανικολάου για την φιέστα που στήνει για άλλη μια φορά με τις λυόμενες κλίνες Μ.Ε.Θ, χωρίς προσωπικό, που εγκαινιάζει.

Επίσης χαρακτηριστικό το σύνθημα στα πανό που κρατούσαν οι Διαμαρτυρόμενοι  εργαζόμενοι: 

“Με φιέστες και κορδέλες δεν μπορείτε να κρύψετε την αληθεια. Προσλήψεις προσωπικού τώρα”

Διαμαρτυρία υγειονομικών έξω από νοσοκομείο “Παπανικολάου” στην Θεσσαλονίκη κατά την επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο νοσηλευτικό ίδρυμα, το Σάββατο 24 Απριλίου 2021. (ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ)

Γεγονός που προκάλεσε εντύπωση ήταν για μια ακόμα φορά η ισχυρή αστυνομική δύναμη που υπήρχε στον προαύλιο χώρο του νοσοκομείου αλλά και ο αριθμός των οχημάτων ασφαλείας που συνόδευαν τον Πρωθυπουργό . 

Άμεση ήταν η αντίδραση της Κατερίνας Νοτοπούλου , βουλευτή Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, στα social media η οποία σχολίασε για την επίσκεψη Μητσοτάκη: 

“Κάθε φορά που επισκέπτεται την Θεσσαλονίκη ο Κ.Μητσοτάκης εκτίθεται αφού επιβεβαιώνει τον απαξιωτικό τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει την πόλη. Ακόμη μια φορά αρνείται να συναντηθεί με εκπροσώπους εργαζομένων των υγειονομικών ,που δίνουν την μάχη στην πρωτη γραμμή εδώ και 1 χρόνο.

Εγκαινιάζει προκάτ ΜΕΘ χωρίς το απαραίτητο επιπλέον προσωπικό την ώρα που το τρίτο κύμα της πανδημίας σαρώνει τη χώρα.

Οι ευθύνες της κυβέρνησής του είναι βαρύτατες και δεν κρύβονται πίσω από επικοινωνιακές φιέστες.

Τα Νοσοκομεία της πόλης χρειάζονται ενίσχυση προσωπικού, εξοπλισμού, αύξηση πραγματικών κλινών ΜΕΘ και όχι εγκαίνια παρωδία.”