Αλεξανδρούπολη: Συνελήφθη για ένα σπρέι πιπεριού!

Ένα σπρέι πιπεριού το οποίο όμως θεωρείται παράνομο καθώς η χρήση του μπορεί να είναι επικίνδυνη, ήταν αρκετό για να συλλάβουν άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ έναν νεαρό 21 ετών στην Αλεξανδρούπολη.

Χθες Παρασκευή βράδυ, σε έλεγχο ρουτίνας που έγινε στο όχημα του, βρέθηκε το παράνομο σπρέι. Το σπρέι κατασχέθηκε ενώ ο νεαρός συνελήφθη.

Σημειώνεται ότι η χρήση των συγκεκριμένων σπρέι είναι άκρως επικίνδυνη. Όταν ψεκάζεται σπρέι πιπεριού στα μάτια, αυτός που το δέχεται δεν μπορεί να δει αρχικά τίποτα, έχει τεθεί ουσιαστικά «εκτός μάχης». Στα μάτια εξαπλώνεται ένα κάψιμο. Στη χειρότερη περίπτωση μπορούν να προκληθούν ακόμη και μόνιμες βλάβες στον κερατοειδή χιτώνα.

Διαβάστε ακόμη  Σε απεργιακό κλοιό η χώρα

Κίνδυνοι ελλοχεύουν για άτομα που πάσχουν από ασθένειες του αναπνευστικού. Ενδεχόμενη εισπνοή του σπρέι μπορεί να προκαλέσει κρίση βήχα, δύσπνοια ή κάποιο ασθματικό επεισόδιο. Το σπρέι πιπεριού περιέχει ουσίες που επιδρούν στους βλεννογόνους αδένες. Μπορεί να προκαλέσει από ερεθισμούς μέχρι και οίδημα στους βλεννογόνους – στα μάτια, το στόμα, τη μύτη, αλλά ακόμη και στο δέρμα.

 Newsroom Alexpoli.gr